Поділитись:

Посол Угорщини скаржиться, що вчити українському мову дуже важко

Понеділок, 02 грудня 2019, 18:13
Посол Угорщини скаржиться, що вчити українському мову дуже важко

Посол Угорщини Іштван Ійдярто заявив, що вивчати українську мову особисто йому дуже складно, бо є плутанина з російською.

Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».

«У своєму житті я навчався тільки угорською. Звичайно, після школи життя склалося так, що потрібно вивчати інші мови. Проте, на мій погляд, якщо у тебе є знання, отримані рідною мовою, потім будь-якою мовою ти зможеш їх передати і використовувати», – вважає Ійдярто і додає, що «Угорщину зараз представляють як країну, яка блокує освітню реформу в Україні, але це не так».

«Найголовніший аргумент української сторони – це те, що угорці або інші нацменшини погано або взагалі не розмовляють українською мовою. Але ж це знову питання підходу, питання можливостей: скільки годин на тиждень тієї чи іншої мови (викладається, – ред.). Український підхід полягає в тому, що з 5 по 11 клас більшість предметів будуть викладатися українською. Наш підхід – дитина має вивчати предмети на своїй рідній мові, оскільки саме на рідній мові краще засвоюється матеріал. Українська викладалася б п'ять разів на тиждень. Думаю, це дозволило б вивчати її не гірше, ніж так, як пропонує українська сторона», – пояснює дипломат.

Ійдярто висловив побоювання, що «змішана система, яку пропонується ввести, призведе до того, що діти ні угорською, ні українською говорити не будуть».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів