Поділитись:

У Криму лікар виписує пацієнтам прикластися до святих мощів

Субота, 30 листопада 2019, 02:28

У Севастополі, що в анексованому Росією Криму, лікар-отоларинголог виписав пацієнтці призначення, в якому порадив прикластися до мощів святителя Луки в разі неефективності лікування.

Як повідомляє «Підйом», медик нерідко виписує подібні призначення важким пацієнтам.

«Так, це допомагає. Я не часто так пишу, у виняткових випадках, коли я не в силах однозначно вирішити проблему людини. У пацієнтки що, є претензії? Або вона сповідує іслам? Але навіть якщо сповідує, це допоможе», – розповів лікар виданню.

Отоларинголог уточнив, що крім поради прикластися до мощів в його призначенні були присутні і пункти, що стосуються медикаментозного лікування.

«Крім цього пункту там були інші, які в моїй компетенції. Це не той випадок, коли я дав єдину порада, відмовившись за сплачені пацієнткою гроші допомогти. Якщо є можливість, то чому б не спробувати?», – додав він.

Медик зазначив, що й сам відвідує мощі святителя Луки, коли буває в Сімферополі і там завжди багато людей. Однак пояснювати, наскільки ефективна така практика для його пацієнтів, не став.

Святитель Лука, архієпископ Сімферопольський і Кримський помер 11 червня 1961 року. З 1996 року його мощі спочивають у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Сімферополя. Крім того Лука (у миру – Валентин Феліксович Войно-Ясенецький) – російський і радянський хірург, вчений, автор праць з анестезіології та гнійної хірургії, доктор медичних наук. Його мощам приписують цілющі властивості, до них часто приїжджають вклонитися віруючі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькі медзаклади привезуть чудотворну ікону

Надрукувати
мітки:
коментарів