Поділитись:

Ринок землі: на Волині тестуватимуть фермерський реєстр

П'ятниця, 29 листопада 2019, 12:53
Ринок землі: на Волині тестуватимуть фермерський реєстр

Очікується, що ринок землі запрацює з 1 жовтня 2020 року. До того часу усі учасники аграрного ринку, які працюють на землі, повинні бути внесені до аграрного реєстру.

Реєстр допоможе ідентифікувати учасників аграрного ринку відповідно до форми господарювання, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

У межах ухваленого бюджету на 2020 рік на фінансову підтримку аграрного сектору передбачено 4,240 млрд грн. З них 4 млрд – фінансова підтримка аграрних програм і 240 млн – статутний капітал фонду гарантування фермерських кредитів. В контексті програм підтримка буде надана малим і середнім виробникам, передусім – фермерам. Ідентифікувати фермерів будуть за допомогою згаданого реєстру. Відповідно до проєктів нормативних документів, буде обмеження щодо отримання державної підтримки в частині суми, яка буде видаватися на одну особу.

На сьогодні уже розроблено тестовий зразок реєстру, який буде протестований у п’яти пілотних областях (Волинській, Львівській, Миколаївській, Черкаській та Одеській). У планах внести до реєстру близько 500 фермерів з кожної області до кінця поточного року.

На початку грудня розпочнуться тренінги для операторів з областей, яких ознайомлять із програмним забезпеченням. Опісля такі тренінги проведуть із представниками районів, ОТГ та фермерами.

У аграрному реєстрі будуть об’єднані чотири реєстри: реєстр з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, реєстр речових прав, реєстр з Держгеокадастру та реєстр тварин.

З лютого 2020 року ведення реєстру пошириться на територію усієї країни. Завершити проект планується в червні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів