Поділитись:

У Нью-Йорку заборонили продаж усіх видів електронних сигарет

П'ятниця, 29 листопада 2019, 02:45

У Нью-Йорку муніципальна рада переважною більшістю голосів – 42 проти 2 –  проголосувала за заборону ароматизованих електронних сигарет. Так вони намагаються боротися з проблемою сплеску тютюнопаління неповнолітніми. 

Про це повідомляє Mind з посиланням на CNBC.

У постанові заборонені всі види електронних сигарет і рідких сигар, крім тютюну. Тепер документ ще має підписати мер Білл де Блазіо. Таким чином, Нью-Йорк стане найбільшим містом у США, який заборонить вусі види вейпінгу.

«Ми нарешті вживаємо заходів для вирішення проблеми підліткової нікотинової залежності, викликаної вживанням електронних сигарет. Цим голосуванням міська рада має намір заборонити фруктові, м'ятні, схожі на цукерки аромати електронних сигарет, які були спеціально розроблені для того, щоб у першу чергу сподобатися молоді», – заявив у вівторок голова комітету з охорони здоров'я міської ради Марк Левін.

Цей крок викликаний тим, що США борються з таємничою хворобою легень, пов'язаною з курінням вейпів, від якої захворіло понад 2100 осіб і загинули 42 людини, двоє з яких жили в Нью-Йорку. Адміністрація Трампа ще у вересні оголосила про плани заборонити всі ароматизовані електронні сигарети, але відтоді не вжила жодних заходів.

За відсутності федеральних дій чиновники по всій країні намагаються вирішити проблему з епідемією вейпінгу на місцях.

Штат Массачусетс минулого тижня ухвалив заборону на весь ароматизований тютюн, а в Сан-Франциско провели референдум, після якого були заборонені ароматизовані вейпінгові продукти.

Генеральні прокурори Нью-Йорка, Каліфорнії і округу Колумбія цього тижня подали окремі позови проти виробника електронних сигарет Juul, стверджуючи, що компанія націлена на продаж своєї продукції підліткам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
03 квітня 2024
15 березня 2024
27 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
11 січня 2024
04 січня 2024
18 серпня 2023