Поділитись:

На Волині цьогоріч виявили порушення у 105 тендерних процедурах

П'ятниця, 29 листопада 2019, 08:15

Розірвані договори, скасування процедур закупівель, помилки у договорах – лише короткий перелік того, що цьогоріч відбувалося у сфері публічних закупівель у Волинській області.

Про те, як на Волині карають за порушення на тендерах, дискутували у Луцьку 27 листопада. Захід відбувся з ініціативи Центру журналістських розслідувань “Сила правди” в межах проєкту “Зміцнення незалежних медіа у Волинській області”, підтриманого Національним фондом демократії. Про контроль у сфері публічних закупівель розповіли представники прокуратури Волинської області, Державної аудиторської служби та Державної казначейської служби у Волинській області, – інформує "Сила правди". 

Як повідомив начальник відділу контролю у сфері закупівель управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Віталій Приймачук, цьогоріч аудиторська служба провела на Волині 148 моніторингів, де виявили порушення у 105 процедурах на суму понад 224 мільйони гривень. В результаті скасували 20 процедур на суму 62,2 млн грн, а також розірвали договори щодо 23 процедур на суму понад 13 мільйонів гривень.

Прокурор Сергій Мацюк зауважив, що за результатами виявлених Держаудитслужбою порушень подали судових позовів щодо тендерів на суму понад 12 мільйонів гривень. Також прокуратурі вдалося скасувати торгів на понад 13 мільйонів гривень.

За відповідністю договорів річним планам закупівель та законодавству стежать у казначейській службі. Цьогоріч управління Державної казначейської служби у Волинській області видало 18 попереджень замовникам для усунення порушень у документації торгів, – повідомила начальниця управління по обслуговуванню розпорядників коштів та інших клієнтів Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Лариса Демчук.

Крім того, представник аудиторської служби повідомив про результати перевірок за матеріалами журналістів Центру. Зокрема, аудитори перевірили володимир-волинське КП “Полігон” і задокументували порушення під час проведення тендеру. Тож правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за ст.191 ККУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів