Поділитись:

Прокурорам планують підняти зарплати до рівня суддів, – заступник Генпрокурора у Луцьку

Середа, 27 листопада 2019, 16:10
Прокурорам планують підняти зарплати до рівня суддів, – заступник Генпрокурора у Луцьку

Заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Віктор Чумак у Луцьку анонсував підвищення зарплати прокурорам.

Це відбулося 26 листопада під час представлення нового прокурора Волинської області Тараса Безрукого.

Заступник Генерального прокурора розповів про проходження атестації прокурорами, яка відбуватиметься у три етапи. До того ж кожен етап відбуватиметься за особистої присутності прокурора. А також розповів про збільшення заробітних плат із наступного року.

«Ми говоримо про те, що залишитися в прокуратурі повинні люди, які віддають себе справі, є доброчесними та готовими працювати. Але ми розуміємо, що ще й повинен бути нормальний стимул. Тому наше завдання – це довести рівень оплати праці прокурора до оплати праці судді. За великим рахунком, вже з наступного року ми будемо планувати збільшення зарплати прокурорам», –  озвучив працівникам прокуратури Віктор Чумак.

Також зауважив, що працівників ніхто не лякає, адже скорочення працівників переважно будуть відбуватися не в регіонах.

«Скорочення будуть відбуватися не тут, щоб вас ніхто не налякав. Ніхто не буде скорочувати обласні прокуратури, в регіонах чи місцеві. Скорочення буде відбуватися в нас – в Києві. Тому, що це абсолютно неправильно побудована система, коли центральна прокуратура роздута до розмірів, що вона луснула від того, що вона там робить. Коли вона повинна надавати тільки методичну допомогу місцевим і регіональним прокуратурам, і брати на себе тільки найскладніші справи», – додав заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Віктор Чумак.

Також зауважив, що у планах – збільшення фонду оплати праці.

«Місцеві і регіональні прокуратури також мають бути компактними з визначеними функціями, дуже достойною оплатою праці, конкурентною на ринку, але з дуже високим рівнем відповідальності», – підсумував Віктор Чумак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів