Поділитись:

У Чорному морі перекинулося судно, яке перевозило 14 тисяч овець (фото)

Вівторок, 26 листопада 2019, 06:45

Вантажний корабель, який перевозив понад 14 тисяч овець, перекинувся у Чорному морі біля узбережжя Румунії.

Судно Queen Hind під прапором Палау перекинулося у неділю після виходу з румунського порту Мідія біля міста Констанца на узбережжі Чорного моря, – пише ВВС.

Всіх членів екіпажу – 22 сирійців – врятували. Для порятунку овець почали операцію за участю поліції, пожежників та берегової охорони Румунії.

Щонайменше 32 овець вдалося врятувати.

"Ми вже врятували невелику кількість. Вони плавали в морі", – заявила речниця служби екстреної допомоги в Констанці, Ана-Марія Стоіка.

Є побоювання, що більшість овець потонули.

Румунська берегова охорона намагалася врятувати тварин Тим часом, одного члена екіпажу доставили до лікарні з переохолодженням.

"Він впав у море, але його дуже швидко врятували", – сказала пані Стоіка, додавши, що решта екіпажу перебуває у безпеці.

Досі невідомо, чому судно перекинулося. Коли завершиться операція з порятунку овець та судна, розпочнеться розслідування, заявили чиновники.

 

Судно Queen Hind прямувало до портового міста Джидда в Саудівській Аравії зі своїм вантажем. Збудоване у 1980 році, судно має розмір 85 метрів завдовжки, а тоннаж складає 3785 тонн. ,

Наразі невідомо, що призвело до перекидання судна.

Поліція, пожежники та румунський флот беруть участь у рятувальній операції.

Судно прибуло до порту Мідія у Румунії 23 листопада зі столиці Лівії, Триполі, повідомляють румунські ЗМІ.

Порт в основному використовується для постачання сирої нафти для розташованих поблизу промислових та нафтохімічних об'єктів. Але його також використовують вантажні судна, що перевозять живих тварин з Румунії, одного з найбільших експортерів худоби у Євросоюзі.

Захисники прав тварин та головна асоціація румунських експортерів тварин Acebop закликали терміново розслідувати перекидання судна.

"Наша асоціація шокована катастрофою. Якщо ми не можемо захистити худобу під час перевезень на великі відстані, нам слід їх прямо заборонити", – сказала президентка Acebop Марі Пана.

Попередній інцидент з судном, яке перевозило худобу, стався у Чорному морі біля узбережжя Туреччини у 2017 році. Тоді судно під прапором Того зіткнулося з розвідувальним військовим кораблем "Ліман" Чорноморського флоту Росії.

"Ліман" затонув, але всі російські моряки вижили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2024
06 лютого 2024
03 січня 2024
09 листопада 2023
13 вересня 2023
02 липня 2023
18 травня 2023
20 квітня 2023
05 квітня 2023
29 березня 2023