Поділитись:

У "Короні Вітовта" продукти перевіряють на радіацію і нітрати (фото)

Понеділок, 25 листопада 2019, 13:05
У

У луцькому ресторані "Корона Вітовта" впровадили вхідний радіологічний та нітратовмісткий контроль сировини.

Така перевірка вже тестується певний час і дає свої результати, – розповів ІА "Конкурент" співвласник закладу Олег Іванюк. 

"Загалом діє Закон України, який всіх, хто займається громадським харчуванням, зобов'язує впровадити систему харчової безпеки. Вона передбачає внутрішній контроль, внутріші процедури, щоб не допускати різних проблем. Ми вже давно цим займаємося, бо для нас це є в пріоритеті. От, наприклад, всі чули, що коли планують якісь святкування, то запитують, чи можна своє щось принести. Так от такі ситуації ми вже давно побороли, тому що відповідає за кінцевий результат суб'єкт господарювання. Зараз ми запровадили контроль за вхідною сировиною. Частину сировини ми отримуємо від наших постачальників і маємо сертифікати відповідності, тобто виробник гарантує якість. Ще частину продукції купуємо на відкритому ринку (фрукти, овочі тощо). Тому в таких речах теж треба налагодити контроль. Ми придбали спеціальне обладнання і, залежно від того, який продукт, контролюємо вміст нітратів і радіоактивний фон. Якщо є якесь перевищення, то продукт не приймається, ми направляємо його в лабораторію, щоби провести дослідження", – пояснив він. 

У

Зі слів Олега Іванюка, глобальних перевищень не було. Проте періодично фіксували перевищення вмісту нітратів у картоплі. Тому її вилучають. 

У

Як пояснив співвласник ресторану, для такого контролю є спеціальний прилад, який виміряє радіоактивний фон продуктів, аналізує вміст нітратів і дає можливість визначити жорсткість води. До нього є програмний додаток, який дозволяє виводити результат на планшет. Це все фіксується, оскільки в закладі діє програма щодо безпечності продуктів. Там вся ця інформація накопичується і архівується. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів