Поділитись:

ЗНО-2020: кількісні зміни і "мораторій" на новий правопис

Неділя, 24 листопада 2019, 11:35

У 2020 році зміни щодо ЗНО будуть кількісні, а не якісні. 

Про це Алла Корнейко, завідувачка центру ЗНО Волинського ІППО, заявила у ранковому ефірі Суспільного Волині. 

Із її слів, 11 предметів виносяться на ЗНО – ті ж, що й минулого року. Чотири предмети можна складати максимально. Для здобувачів загальної середньої освіти три предмети державної підсумкової атестації будуть у формі ЗНО. Якщо торік учні, слухачі, студенти складали два предмети у формі ЗНО (українська мова і або історія України, або математика), то цього року вони отримують третій предмет.  

Щодо кількості заяв, які подають абітурієнти, то вона зменшується.

"Цього року можна подати п'ять заяв. Комбінації можуть бути будь-які: це може бути одна спеціальність в п'яти виша або п'ять спецальностях в одному виші. Це тільки на бюджет, на контракт кількість заяв не обмежена", – розповіла експертка. 

Цього року для того, аби вступити на бюджет, треба набрати не менше 125 балів, торік поріг становив 100 балів. 

Сама ж процедура реєстрації не змінюється. Головне, зауважила Алла Корнейко, не забути поставити відмітки, якщо учасник претендує на якісь особливі умови. 

"Завдання, де будуть враховані новації українського правопису, в ЗНО будуть, але Український центр оцінювання якості освіти взяв собі мораторій: якщо упродовж п'яти років учасник ЗНО буде прописувати слова за старим правописом, йому не зараховуватимуть це як помилку", – пояснила також освітянка. 

Із її слів, з 2021 року обов'язковим предметом стає математика. Буде чотири предмети державної підсумкової атестації: обов'язкова українська мова, математика, потім іноземна мова або історія, а четвертий предмет – на вибір. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів