Поділитись:

Стратегія розвитку Волині до 2027 року: ТОП-5 головних цілей

Субота, 23 листопада 2019, 15:58
Стратегія розвитку Волині до 2027 року: ТОП-5 головних цілей

Основна мета Стратегії розвитку Волинської області на період з 2020 до 2027 року – створення умов для збалансованого розвитку для підвищення якості життя на Волині.

Про це йшлося під час засідання робочої групи із розробки Стратегії розвитку Волинської області, – повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

Начальник департаменту економічного розвитку та європейської інтеграції ОДА Ігор Чуліпа представив проєкт з врахуванням попередніх конструктивних пропозицій.

Зазначається, що основне завдання Стратегії як  документа, що визначатиме соціально-економічний розвиток на найближчі роки, має бути людина. Тому основна мета – створення умов для збалансованого розвитку для підвищення якості життя на Волині.

З ініціативи голови облради Ірини Вахович до завдань Стратегії додадуть кілька важливих аспектів розвитку сільського господарства. Зокрема, йдеться про відновлення машинобудування та створення сервісних центрів для обслуговування сільськогосподарської техніки. Також Ірина Вахович наголосила на важливості раціонального використання родовищ корисних копалин, які є на Волині.

Отже, були визначені наступні стратегічні цілі:

  • розвиток агропромисловго сектора;
  • створення умов для комфортного та безпечного проживання волинян;
  • інноваційний розвиток економіки регіону на засадах SMARTспеціалізації;
  • розвиток транскордонного співробітництва;
  • раціональне використання природних ресурсів та екологічна безпека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів