Поділитись:

Смертельна аварія у Харкові: Зайцева просить суд скасувати вирок

П'ятниця, 22 листопада 2019, 15:11
Смертельна аварія у Харкові: Зайцева просить суд скасувати вирок

Адвокат Олени Зайцевої Юлія Плєтньова звернулася до Верховного Суду з касаційною скаргою щодо перегляду або скасування вироку своєї підзахисної.

Про це повідомляють Українські Національні Новини. 

До Верховного Суду надійшла касаційна скарга адвоката Юлії Плєтньової, у якій вона просить ухвалити одне з двох рішень: скасувати постановлені судові рішення у частині засудження та стягнення відшкодування майнової та моральної шкоди, а кримінальне провадження щодо неї закрити.

Або пом'якшити їй покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки, звільнивши засуджену від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком, визначеним на розсуд суду, а також у частині вирішення цивільних позовів застосувати дольовий порядок стягнення відшкодування замість солідарного, а саме стягнути із Зайцевої на користь позивачів визначені у вироку суми відшкодування в розмірі 30 %, а відшкодування 70 % цих сум покласти на Геннадія Дронова.

Плєтньова пояснює свої вимоги спираючись на порушення вимог кримінального процесуального закону, неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність та невідповідність призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженої через суворість.

Проте, Верховний Суд залишив касаційну скаргу без руху, адже вона оформлена неналежним чином. Тому суд дав адвокату 15 днів на усунення недоліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів