Поділитись:

КП "Автопарксервіс" облаштує платні парковки

Понеділок, 13 червня 2016, 21:15
КП

Підприємство "Автопарксервіс" за минулий рік отримало дохід від своєї діяльності понад півмільйона гривень.

У Луцьку працюватиме чи не єдиний приватний оператор, який сплачуватиме паркувальний збір. Про це розповів директор КП "Автопарксервіс" Олександр Мартинюк 13 червня під час "бюджетної" комісії.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що неодноразово піднімалося питання на сесіях міськради про економічну недоцільність подальшого існування підприємства, яке показує малі прибутки. Однак Олександр Мартинюк зауважив, що ті прибутки, які приносить штат підприємства (десять працівників), є нормальним показником.

"Завдання деяких комунальних підприємств – надання послуг, а ваше підприємство було створено саме для отримання прибутків та наповнення бюджету" – заперечив йому депутат Григорій Пустовіт.

Олександр Мартинюк зазначив, що у 2015 році підприємство отримало дохід в сумі 682 тисячі 800 гривень. У порівнянні із 2014 роком, доходи підприємства зросли на 139 тисяч гривень. За перший квартал 2016 року "Автопарксервіс" вже встиг заробити 125 тисяч гривень. Зростання доходів відбулось завдяки тим користувачам, які скористалися послугою бронювання паркомісця. Також підприємство планує облаштувати платні парковки на Привокзальному майдані та в центрі міста.

"Завдяки новій поліції в нас також зрушилось питання із паркуванням, яке до них ніхто так не порушував, бо не було карального інструменту", – сказав Олександр Мартинюк.

Також депутати поцікавилися ситуацією щодо облаштування паркомісць у Старому місті. Олександр Мартинюк розповів, що вже була розроблена організація дорожнього руху в Старому місті, а також був визначений приватний оператор парковки.

"У Старому місті мета полягає не стільки у впровадженні парковки, як у зменшенні кількості транспорту, який заїжджає в ту частину міста. Приватний оператор вже зробив розмітку на парковку на 15 паркомісць. Департамент ЖКГ шукає гроші на знаки парковки, буде встановлена система болардів, яка запрацює до 24 серпня. До того ж, це чи не єдиний в Луцьку оператор, який буде сплачувати паркувальний збір, бо як працюють інші парковки – я не знаю", – сказав Олександр Мартинюк.

Павло Данильчук зазначив, що задля врегулювання проблеми парковок в місті, а особливо розвантаження від автомобілів центральної частини, варто проаналізувати ділянки, які можна було б використати під парковку.

Депутати заслухали фінансовий звіт підприємства КП "Автопарксервіс" та взяли його до уваги.

Надрукувати
мітки:
коментарів