Поділитись:

На Володимирській світлофор поки не встановлюватимуть, – Луцькрада

П'ятниця, 22 листопада 2019, 08:20

Колективне звернення щодо будівництва світлофорного об’єкта на вул. Володимирській в районі будинку № 50 в Луцькраді розглянули, але вирішили поки його не встановлювати. 

Таку відповідь дали на відповідну петицію 20 листопада. 

Як зазначили в мерії, будівництво світлофорних об’єктів в місті проводиться на основі аналізу аварійності, інтенсивності руху транспортних і пішохідних потоків тощо. Як свідчить аналіз аварійності, вказана ділянка вулиці місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод не є. Наразі є ділянка концентрації ДТП в районі перехрестя вулиць Ковельська - Червоного Хреста, де необхідно запровадити світлофорне регулювання. Роботи в таких місцях проводяться першочергово. Також є аварійно-небезпечне місце на перехресті вулиць Львівська - Потебні, яке потребує світлофорного регулювання.

Отож, в Луцькраді вирішили детальніше вивчити дорожньо-транспортну ситуації на вул. Володимирській в районі будинку № 50. Для цього департамент житлово-комунального господарства спільно з відділом безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Волинській області до 23 листопада проведуть додаткові обстеження зазначеної ділянки вулиці з визначенням інтенсивності руху транспортних засобів та пішоходів та порушень ПДР (у разі виявлення). На основі зібраних даних будуть розроблені заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху, зокрема й необхідність влаштування світлофорного регулювання.

Однак, зауважили, вулиця Володимирська є магістральною вулицею. Відповідно до вимог п.5.7 ДСТУ 4123:2006 “Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги” заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів