Поділитись:

"Розриватимемо договори", – Недопад про маршрутки без валідаторів у Луцьку

Середа, 20 листопада 2019, 10:18
«Розриватимемо договори», – Недопад про маршрутки без валідаторів у Луцьку

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад вважає, що відмова перевізників від встановлення валідаторів призведе до розірвання договорів із ними. 

Про це він сказав у середу, 20 листопада, під час засідання виконавчого комітету. 

Так, члени виконкому визнали незадовільною роботу перевізника ПП “АТП №1”. Недопад повідомив, що за період з 01.01.2019 по 15.11.2019 з числа тих автобусів, що відображалися в системі моніторингу, виконання графіків руху за кількістю виходів на рейси по підприємству становить – 86,73% при нормі 95%. 

"В системі моніторингу щодня не відображається 1-3 автобуси, що свідчить про відсутність працездатного обладнання в салонах транспортних засобів", – зазначив він. 

Посадовець зазначив, що "АТП №1", згідно укладених договорів, обслуговує маршрути №11, №14, №19, проте маршрут №14 не функціонує. 

Директор підприємства Едуард Самчук зазначив, що від маршруту №14 відмовився, оскільки він "повністю збитковий":

"Коли ми йшли на конкурс, то я сподівався на якісь субвенції. Цим маршрутом користувалися 80% людей з посвідченнями". 

Окрім цього, перевізник сказав, що його транспортні засоби не обладнані валідаторами, бо це також призведе до збитків підприємства. Натомість, Григорій Недопад вважає таку позицію неправильною, оскільки запровадження безготівкої системи оплати дозволить оптимізувати роботу громадського транспорту. 

"Думаю, що в подальшому, відмова від валідації призведе до того, що буде розірвано договори з такими перевізниками", – сказав Недопад. 

Разом із цим члени виконавчого комітету вирішили, що перевізник ще раз прозвітує у грудні. Тоді й вирішать, чи розривати з ним договір про роботу. Аналогічне рішення ухвалили й відносно ПрАТ «Луцьке АТП 10701», яке також не встановлює валідаторів у маршрутках. 

Нагадаємо: з 11 грудня в усіх маршрутках і тролейбусах має бути автоматизована система обліку оплати проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Е-квиток у Луцьку

 

Надрукувати
мітки:
коментарів