Поділитись:

Негативне мислення не притягує негатив

Середа, 20 листопада 2019, 07:40

Чимало мотиваторів, наставників, фільмів та книг вчать мислити позитивно аби отримати бажане щось. От почнеш думати, що хочеш машину і Всесвіт враз почне сприяти тому, аби ця мрія збулася. Однак, чи не здається Вам, що ця історія надто вилизана і якась несправжня?

Нещодавно я прочитала, що думати негативно – це не так вже й погано. Поясню, чому. Думаючи про щось погане в подорожі, під час зустрічі чи в іншій ситуації, ми моделюємо негативні варіанти розвитку подій, також нерідко обдумуємо варіанти вирішення цих проблем. В результаті, негативу може й не статися, а той позитив, який пануватиме під час подорожі, співбесіди чи просто зустрічі, навпаки підніме настрій.

На прикладі може виглядати так: ви підготовлені і натхнені прийшли на співбесіду. Є 2 варіанти розвитку події – вас беруть на роботу, або не беруть. Той, хто думає позитивно, напевно буде вдвічі розчарований, коли під час цієї співбесіди на нього випадково розіллють чашку кави і не візьмуть на роботу. Однак той, хто думав про негатив, не зациклиться на цих нюансах, адже вже розглядав подібний перебіг подій.

Занижувати очікування – це дійсно крутий метод, аби менше розчаровуватися. Чи не так? За таких обставин якось більш об’єктивно можна оцінити ситуацію. Якщо на носі дедлайн – не радієш тому, що «однак погода гарна», а працюєш на всі 100%, аби все встигнути. Якщо попереду іспит, а ти не «бум-бум», то не тішишся, що «однак в квартирі прибрано», а працюєш над тим, аби підготуватися до складання цього іспиту. До того ж «притягнути» негатив завдяки такому мисленню неможливо, адже в будь якому разі дедлайн чи іспит будуть.

Негативна думка – чималий рушійний механізм, який змушує діяти, працювати, робити крок, думати логічно і на кілька кроків уперед. Позитивне мислення, на жаль, так не діє.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів