Поділитись:

Проти слизькості і снігу: на волинських дорогах працюватиме 240 одиниць техніки

Вівторок, 19 листопада 2019, 10:31
Проти слизькості і снігу: на волинських дорогах працюватиме 240 одиниць техніки

фото ілюстративне

Цієї зими послуги з експлуатаційного утримання автошляхів державного значення  надаватиме три підприємства – ДП "Волинський облавтодор", ПрАТ "Ковельське ШБУ № 63" (автошлях Р-15) та ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс".

Про це повідомляє пресслужба САД у Волинській області.

Станом на 18 листопада поточного року підрядники заготовили 22 тис. тонни піску, 4 тис. тонни технічної солі, закупили 3 тонни бензину та 8 тонн дизпалива. Для складування і зберігання цих матеріалів підготували 34 тимчасових та 5 стаціонарних баз.

Для виконання робіт з ліквідації зимової слизькості та розчищення шляхів від снігу підрядні підприємства планують залучати всього 240 одиниць техніки: 38 автогрейдерів58 піскорозкидачів9 роторних снігоочищувачів, 7 солерозподілювачів51 навантажувач8 бульдозерів, 69 одиниць іншої снігоочисної техніки, а також 73 одиниці навісного обладнання до зазначеної техніки. Саме підготовка снігоочисної техніки і досі залишається одним з найболючіших питань в ДП "Волинський облавтодор", оскільки більша її частина застаріла та фізично зношена. Іншою проблемою цього підрядника є забезпеченість кадрами, зокрема водіями і механізаторами.

Для недопущення перебоїв в русі транспорту автошляхами державного значення області за складних погодних умов зимового періоду додатково укладено договори з іншими підприємствами області про залучення, за потреби, ще 29 одиниць техніки для очищення доріг від снігу.Також дорожниками проводяться роботи по влаштуванню 10 780 м.п. снігозатримуючих щитів та встановленню 389 комплектів знаків "Слизька дорога".

Для проведення аварійних робіт з ліквідації пошкоджень дорожнього покриття заготовлено планові запаси холодних сумішей: 50 тонн асфальтобетонної і 400 тонн органо-мінеральної, а також 300 тонн асфальтогрануляту.

Служба автомобільних доріг у Волинській області спільно з Управлінням ДСНС у Волинській області затвердили Перелік місць відстою транспортних засобів у разі ускладнення погодних умов, пов’язаних з сильними опадами у вигляді снігу, що можуть спричинити перемети та затори. Всього визначили 44 таких місця, на яких можна розмістити приблизно 2700 одиниць автотранспорту Також визначено 18 придорожніх об'єктів, а саме дорожньо-ремонтних пунктів та дорожніх дільниць  філій ДП "Волинський облавтодор", що можуть бути використані як тимчасові пункти обігріву учасників дорожнього руху на період ліквідації заторів на дорогах.

З метою оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху автошляхами державного значення в Службі автомобільних доріг у Волинській області та в підрядних підприємствах організовано цілодобове чергування диспетчерських служб та відповідальних чергових з числа інженерно-технічних працівників, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, у т.ч. за допомогою 12 камер відеоспостереження, що встановлені понад автошляхами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готові українські дороги до зими?

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів