Поділитись:

В Україні наполовину зростуть тарифи на перевезення зерна автотранспортом

Понеділок, 13 червня 2016, 17:57
В Україні наполовину зростуть тарифи на перевезення зерна автотранспортом

З початку нового зернового сезону 2016-17 років в Україні очікується підвищення тарифів перевезення зерна автотранспортом на 50-60%.

Про це заявив директор компанії "УТА Логістик" Павло Плотніков, – пише "АПК-Інформ".

З його слів, ключовим фактором подорожчання стало відновлення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на дорогах загального користування. При цьому самі перевізники не бачать проблем у впровадженні обмежень у вазі, так як передусім такі заходи сприяють зниженню зносу автотранспорту і поліпшення стану дорожнього покриття у перспективі.

Також йшлося про те, що компанії згодні дотримуватися нових правил, якщо умови будуть єдиними для всіх, а виручені кошти надійдуть на ремонт доріг.

Своєю чергою, операційний директор агрохолдингу Harvest Федір Крюківський зазначив, що наразі вартість транспортування зерна вже істотно зросла і переплата становить 30-50% при перевезенні 1 тонни зерна.

Задля уникнення перевантажування на доставку вантажу тепер потрібно практично в два рази більше машин, що, своєю чергою, негативно впливає на швидкість доставки автотранспортом і продуктивність зернових терміналів.

До того ж, на його думку, ситуація, що виникла, безпосередньо відіб'ється на роботі сільгоспвиробників. Оскільки обмеження на транспортування вантажів до 40 тонн негативно позначається на вартості сільгосппродукції, всі витрати будуть компенсуватися за рахунок ціни на зернові культури.

Надрукувати
мітки:
коментарів