Поділитись:

Волинським ПТУ не вистачає виділених з бюджетів коштів

Понеділок, 13 червня 2016, 14:05
Волинським ПТУ не вистачає виділених з бюджетів коштів

Заклади профтехосвіти у Волинській області мають потребу в додатковому фінансуванні.

На утриманні обласного бюджету перебуває 11 установ, міського бюджету Луцька – 5, Володимира-Волинського – 1, Ковеля – 2 ПТУ. Про це розповіла заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець під час оперативної наради.

Вона зазначила, що рішенням сесії Луцької міськради спрямовано 42,1 мільйона гривень та виділена стабілізаційна дотація в сумі 4,1 мільйона гривень на утримання ПТУ. Додаткова потреба у коштах становить 4 мільйони 80 тисяч гривень.

У Ковелі, Володимирі-Волинському та Нововолинську на утримання закладів не було передбачено фінансування. Через це на початку 2016 року працівники не отримували зарплат, а студенти – стипендій. Тоді на одній із сесій облради спрямували на погашення цієї заборгованості 6,9 мільйона гривень вільних залишків обласного бюджету.

Пізніше у Володимир-Волинському вирішили на фінансування училища спрямувати 2,1 мільйона гривень. Додаткова потреба до кінця року становить 8,1 мільйона гривень.

Ковельська міська рада спрямувала 2,9 мільйона гривень на фінансування профтехосвіти. Додаткова потреба до кінця року – майже 12 мільйонів гривень.

У Нововолинську на фінансування ПТУ виділили 4,2 мільйона гривень. Додаткова потреба до кінця року становить 16 мільйонів гривень.

"Виділені кошти передбачені лише на п'ять місяців поточного року", – пояснила Світлана Мишковець.

Вона додала, що в області є 22 навчальні заклади, які щороку випускають майже чотири тисячі кваліфікованих працівників.

"В області створена робоча група, завданням якої є вивчення потреб ринку праці, оптимізація переліку професій та модернізація мережі", – сказала Світлана Мишковець.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик сказав, що варто переглянути спеціальності і визначити необхідність тих, в яких є потреба на державних чи комунальних підприємствах області, а не готувати через державні замовлення фахівців для приватного бізнесу.

Надрукувати
мітки:
коментарів