Поділитись:

У Луцьку показали, як працює Центр для передчасно народжених дітей

Субота, 16 листопада 2019, 06:57
У Луцьку показали, як працює Центр для передчасно народжених дітей

Учора, 15 листопада, у Луцьку відбувся День відкритих дверей Центру катамнестичного спостереження. Місяць тому він запрацював на базі обласної дитячої лікарні. У центрі консультують батьків, у яких дітки народилися передчасно чи з певними недугами. До трьох років за такими малюками спостерігають педіатри, психологи, реабілітологи. 

Про це пише Суспільне. 

Центр катамнестичного спостереження працює на базі обласної дитячої лікарні більше місяця. Його завідувачка Лариса Видиборець-Лотоцька розповідає: тут спостерігають за малюками від народження до трьох років, які потребують допомоги медиків. Це дітки, які народилися передчасно чи з порушеннями розвитку.

«Близько два відсотки новонароджених волинян потребують детального обстеження, поглибленого, щорічно це близько 300 дітей», – додала завідувачка центру.

«Приходячи сюди, мама знайомиться, її зустрічає педіатр і психолог, а далі всі напрямки допомоги. В результаті візиту вони отримують комплексні рекомендації з тим, що робити вдома, коли і куди звертатися, коли прийти на консультаціюЧесно кажучи, я тільки взнала про цей центр, то хочу дізнатися, які є послуги, які заняття», – говорить медичний директор з неонатології обласної дитячої лікарні Оксана Чопко.

День передчасно народжених дітей у світі відзначають 17 листопада. Згідно зі статистикою, кожен десятий малюк народжується раніше терміну.

Детальніше – в сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, яким чоловікам протипоказані партнерські пологи

Надрукувати
мітки:
коментарів