Поділитись:

Вибори ректора СНУ: Коцан і Цьось погиркалися у прямому ефірі (відео)

П'ятниця, 15 листопада 2019, 12:00

Кандидати на посаду ректора Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Ігор Коцан і Анатолій Цьось посварилися у прямому ефірі "12 каналу". 

Наприкінці програми "Позиція", яка вийшла в ефір 14 листопада, їх попросили обмінятися запитаннями, у результаті чого і стався невеликий конфлікт. 

Анатолій Цьось дорікнув Ігорю Коцану тим, що за сім років бібліотека не отримала жодного нового підручника, попри те, що бюджет вишу доволі великий. Ігор Коцан запевнив, що всі замовлення, які надавала бібліотека, виконували.

"Просто був період, коли почалася війна, і ми планували й зробили разом з вами перехід бібліотеки на електронні носії. Ми завжди закриваємо ці питання, цього року всі запити бібліотеки задоволені", – пояснив він. 

Своєю чергою Ігор Коцан попросив Анатолія Цьося назвати проєкти, які він зумів реалізувати за 14 років роботи. Адже за результатами засідання вченої ради університету багато претензій щодо невиконання рішень було саме до нього. 

Анатолій Цьось заявив, що реалізував багато проєктів, якими пишається, зокрема програму подвійного диплому, підтримку фахових журналів, публікацію статей в журналах, які входять до бази Scopus.

"Я не виконав ваші розпорядження щодо створення стратегії розвитку університету за три місяці до початку конкурсу на заміщення вакантної посади ректора. Тому що нераціонально за три місяці до виборів починати розробку стратегії, адже кожен кандидат подає свою програму. І та особа, яка переможе, буде розвивати університет на основі своєї програми, а не тієї, яка ухвалена", – відповів Ігорю Коцану Цьось. 

Нагадаємо: уже 20 листопада у Східноєвропейського національному університеті імені Лесі Українки обиратимуть нового ректора. Наразі виконувачем обов'язків ректора СНУ призначили кандидата географічних наук, доцента, декана факультету міжнародних відносин СНУ Сергія Федонюка.

Як відомо, Міністерство освіти і науки України затвердило сім кандидатів на посаду очільника вишу

ЧИТАЙТЕ ПРО ВИБОРИ ДЕТАЛЬНІШЕ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів