Поділитись:

У 44 освітніх закладах України запроваджують дуальну освіту

П'ятниця, 15 листопада 2019, 12:55
У 44 освітніх закладах України запроваджують дуальну освіту

У найближчі 4 роки 44 заклади фахової передвищої та вищої освіти втілюватимуть експеримент із впровадження дуальної освіти. За цей час разом з роботодавцями вони напрацюють оптимальні способи використання такої форми освіти, а результати використають для створення правил, за якими ця система діятиме у майбутньому.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Зі слів генерального директора директорату вищої освіти і освіти дорослих Олега Шарова, нині законодавче поле щодо дуальної освіти знаходиться на стадії формування.

"Для того, щоб нова нормативка була ефективною та дієвою, зараз нам потрібно напрацювати кілька моделей, які, зокрема, регулюватимуть взаємодію університетів, роботодавців та студентів. До експерименту долучений широкий перелік закладів, які відпрацьовуватимуть різноманітні формати співпраці з роботодавцями”, – зазначив він.

Олег Шаров також пояснив, що дуальна освіта безпосередньо залучає студента до виробничого процесу і не має нічого спільного з просто “гарно організованою практикою”. У такий спосіб учень може одразу закріплювати теоретичні знання на практиці, а також опановувати особливості професії на підприємстві.

Учасниками експерименту стали роботодавці різних напрямів: ІТ-компанії, конструкторські бюро, банки, промислові, харчові та аграрні підприємства.

Ознайомитися з переліком закладів, які беруть участь в експерименті, можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів