Поділитись:

Майже 4 млн доларів позики Світого Банку: Волинська обласна лікарня отримала сучасне обладнання

Четвер, 14 листопада 2019, 17:41

На базі Волинської обласної клінічної лікарні у четвер, 14 листопада, під час пресстуру представникам ЗМІ показали нове надсучасне медобладнання. Відтак збільшилася можливість надання якісної медичної допомоги кардіохворим Волині та розширилися послуги для пацієнтів із серцево-судинними патологіями. Журналістам показали реанімаційне та відділення кардіохірургії, а також офтальмологічний центр, рентгенохірургічний операційний блок та центр технічного забезпечення МРТ.

Як зазначив комерційний директор офійного дистриб’ютора Philips Medical Systems Nederland B. V. Компанії AFS Medizintechnik Андрес Еске, техніка, якою обладнана лікарня, відповідає міжнародним стандартам. То ж лікарям та усьому медперсоналу побажав успіху.

У другій фазі закупівель субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу» проєкту Світового Банку і МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей» для медзакладів вторинного та третинного рівнів надання допомоги придбали техніки, інструментарію та розхідних матеріалів на загальну суму 3 815,9 тисячі доларів США. Більшість закупленого – уже у лікарні.  Сьогодні тут - найсучасніше обладнання загальною вартістю до 60 мільйонів гривень. Перелік нараховує понад 40 позицій. Це німецькі наркозно-дихальний апарат та дефібрилятор-монітор, литовський насос шприцевий інфузійний, монітор пацієнта, центральна станція моніторингу, апарат штучної вентиляції легенів, ультразвукові системи Philips, апарат штучного кровообігу, хірургічні налобні освітлювальні та оптичні системи, інструменти для проведення кардіохірургічних операцій, аналізатори, рентгенконтрастна йодовмісна речовина для проведення стентування та коронарографії, торакоскопічний комплекс, електрокоагулятор, інструмент для біполярного заварювання і різання судин, дрібний і якісний інструментарій для кардіохірургічних операцій  із зупинкою серця. Як зазначив головний лікар Іван Сидор, лікарня може надавати висококваліфіковану допомогу хворим не тільки з області.

До кінця року у ВОКЛ, а також Луцьку міську клінічну та Ковельську центральну районну лікарню мають надійти витратні матеріали для стентування та коронарографії.

Завдяки другій фазі на початку 2020 року у Волинській обласній клінічній лікарні повністю зміниться система газозабезпечення. Тут планують придбати кисневу станцію, яка дозволить медзакладу генерувати кисень із звичайного повітря та подавати його за новою системою в усі операційні та реанімаційні зали,  а також очищене повітря. Це обладнання також буде слугувати централізованою вакуумною системою та системою рекуперації, яка дасть змогу не викидати у повітря енергію, яка буде вивільнятися внаслідок утворення кисню чи очищення повітря. Тож у хірургічному корпусі із 12-ма операційними та реанімацією буде цілободово тепла вода.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови обласної райдержадміністрації Олександр Киричук подякував за роботу Іванові Сидору. Зазначив, що  таких результатів вдалося досягти завдяки зусиллям головного лікаря. Зауважив, що подібного обладнання не має жодна лікарня в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 грудня 2023
15 листопада 2023
08 вересня 2023
18 серпня 2023
01 листопада 2022
26 вересня 2022
26 липня 2022
22 червня 2022
18 червня 2022
18 травня 2022