Поділитись:

Рекламісти незадоволені розцінками за оренду в Луцьку

Четвер, 14 листопада 2019, 16:55
Рекламісти незадоволені розцінками за оренду в Луцьку

Рекламісти кажуть, що розцінки на зовнішню рекламу в Луцьку значно дорожчі, аніж в містах зі схожою кількістю населення.

Дискусія відбулася 14 листопада в рамках обговорення регуляторного акту, а саме порядку визначення розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька.

Зі слів керівника управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай, цей порядок затверджували у 2012 році. Довгий час у місті існували пільги рекламодавцям, але у 2018 році тариф на розміщення підняли на 49%. Цим були незадоволені рекламісти і діло дійшло до розгляду в судах, справа і досі перебуває на розгляді у Верховому Суді України. Справа перебуває в касаційному розгляді ще з лютого цього року.

Тож, аби уникнути подібних позовів, в мерії вирішили удосконалити порядок. Пропонується, щоб плата залежала від базового тарифу, площі місця розташування рекламного засобу, коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, коефіцієнта диференціації базового тарифу в залежності від зони місця розташування рекламного засобу та коефіцієнта інфляції.

Рекламісти ж вважають плату в Луцьку надто високою. Оксана Поліщук, яка представляє Асоціацію операторів зовнішньої реклами України, наголошує, що великі рекламодавці через високі ціни часто відмовляються від реклами в місті.

«Луцьк тримають за рахунок інших міст. Дотуємо місто. Але так довго тривати не може», - зауважила вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів