Поділитись:

Громадська організація ОМЕП відзначила 10-річчя (фото)

Четвер, 14 листопада 2019, 12:40
Громадська організація ОМЕП відзначила 10-річчя (фото)

10-12 листопада 2019 року свій 10-річний ювілей на Форумі, що відбувся в Луцьку, відзначила громадська організація ОМЕП в Україні (World Organization for Early Childhood Education).

Історія організації заслуговує на увагу: цікава співпраця з фахівцями в Україні та за її межами, участь в міжнародних проєктах, вивчення інновацій в освіті та
втілення їх в практику українських реалій.

Громадська організація ОМЕП зародилась у дошкільних закладах освіти м. Луцька у 2009 р. (голова – кандидат психологічних наук Філіппова І.Ю.), досить швидко розширила членство в СНУ імені Лесі Українки, далі – в Луцькому педагогічному коледжі, а потім і в різних регіонах України (відділення є в Києві, Рівному, Львові, Полтаві, Хмельницькому).

У 2012 р. ГО стала членом Європейського та Світового товариства ОМЕП. Основними пріоритетами є усвідомлення, повага та захист прав дитини; підготовка дитину до життя і проживання з нею реальних життєвих ситуацій; турбота про здоров’я дитини і сприяння її гармонійному розвитку відповідно до індивідуально-психологічних особливостей та можливостей дитини; підвищення професійної компетентності директорів ЗДО, психологів, вихователів.

Члени, а це небайдужі педагоги, психологи, лікарі та вихователі, провели та відвідали за цей період 23 міжнародних семінари, 5 міжнародних науково-практичних конференцій, 4 Асамблеї ОМЕП – в Польщі, Хорваті, Чехії, Німеччині. Розширили свою комунікацію за рахунок мобільності до країн ЄС більше 400 педагогів та 204 студентів.

Благодійна діяльність є в організації як для талановитих, так і для вразливих категорій дітей протягом року. Члени організації отримують цікавий досвід і безцінне спілкування не тільки з партнерами, а і справжніми друзями, професіоналами у 80 країнах світу.

Форум в Луцьку відвідали як представники відділень з України (Рівного, Львова, Полтави), так і представники влади міста та області, також давні зарубіжні партнери – делегація з Варшави на чолі з членом Європейського Комітету, головою Польського Комітету ОМЕП Анною Врубель.

Громадська організація ОМЕП відзначила 10-річчя (фото)

Ведучою тенденцією Світового ОМЕПу є сталий розвиток дитини. Сталий розвиток – це розвиток людини в гармонії з природою, дотримуючись прав природи, прав економії і прав розвитку людини та суспільства, тобто це екологічність, економічність та інтеграція.

Ювілей організації збігся з 30-річчям Конвенції ООН про права дитини. Конвенція отримала найбільш широке міжнародне визнання серед усіх документів з прав людини. Вона поєднує в одному документі весь спектр прав людини, що мають відношення до дітей – прав громадських, політичних, економічних, соціальних і культурних.

Громадська організація ОМЕП відзначила 10-річчя (фото)

"Конвенція була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 р. У 41 ст. Конвенція ООН викладені права людини, якими володіє кожна дитина у віці до 18 років і які необхідно знати, поважати і захищати, що ми і робимо послідовно, творчо і від усієї душі. Досліджуємо ці процеси кожні два роки. У цьому році разом із студентами Луцького педагогічного коледжу провели дослідження прав дитини на Волині і будемо долучені до досліджень разом з польськими партнерами в Варшаві.

В усьому ми стараємося бачити нові можливості, а це розширяє наш світогляд та оновлює мислення наших педагогів, методи роботи з дітьми, робить членів організації гнучкими і творчими особистостями. Щиро дякуємо за підтримку батькам наших дошкільнят та активну участь студентів у проектах Волинь ОМЕП", – зазначили в організації.

Громадська організація ОМЕП відзначила 10-річчя (фото)

Громадська організація ОМЕП відзначила 10-річчя (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто і як готує у Луцьку дітей до школи: від гуртків до садків

Надрукувати
мітки:
коментарів