Поділитись:

Бюджет участі: у Луцьку просять окремий конкурс для освіти, щоб уникнути тиску

Четвер, 14 листопада 2019, 09:54
Бюджет участі: у Луцьку просять окремий конкурс для освіти, щоб уникнути тиску

У Луцьку запропонули запровадити окремий конкурс проєктів, що стосуються освітньої сфери. 

Відповідну петицію зареєструвала 14 листопада Надія Хмара. 

Як йдеться у документі, другий рік поспіль у Луцьку проходить конкурс громадських ініціатив та проєктів "Бюджету участі", однак, зі слів жінки, відбувається змагання закладів освіти, а не проєктів лучан.

"Ці заклади мають більший потенціал щодо отримання голосів, тому що в них навчаються діти, батьки яких передусім переживають за те, в яких умовах будуть перебувати їхні діти, а також чи будуть добре до них ставитися. Справа в тому, що не раз з’являлася інформація про важелі впливу, які використовують, щоб змусити батьків проголосувати за проєкт саме того закладу, в який ходить їхня дитина. У деяких школах навчається не одна тисяча дітей – є на кого тиснути. Тобто можна говорити про таке собі добровільно-примусове голосування батьків. За таких умов інші проєкти громади залишаються без належної уваги та шансів на виграш, адже деякі лучани просто змушені голосувати, а не обирати добровільно", – написала вона. 

Відтак лучанка пропонує внести зміни в умови голосування з наступного року, зокрема запровадити окремий конкурс проєктів, що стосуються освітньої сфери. Із її слів, таким чином лучани, які не мають стосунку до таких закладів, зможуть більше уваги приділити таким проєктам під час голосування і не допустити використання адмінресурсу.

Крім того, вона запропонувала відкорегувати ситуацію, коли переможцями стають одразу декілька проєктів для одного і того ж самого закладу.

"Як варіант, нехай на розсуд закладу оберуть один з декількох виграшних проєктів, а наступне виграшне місце присудять наступному переможцю зі списку", – наголосила жінку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024