Поділитись:

У Польщі нарахували 900 тисяч мігрантів з України

Четвер, 14 листопада 2019, 08:14

Наразі в Польщі працює понад мільйон іммігрантів, майже 900 тисяч з них прибули із України.

Про це заявив заявив заступник директора Департаменту економічного аналізу Національного банку Польщі Яцек Котловський під час пресконференції у вівторок, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Напруженість на ринку праці певною мірою знижується за рахунок припливу іммігрантів... Наразі тільки з України прибуло майже 900 тис. іммігрантів, плюс іммігранти з інших країн, включно з Білоруссю. Нам здається, що в польській економіці вже більш ніж 1 мільйон ефективно зайнятих іммігрантів", – заявив Котловський.

Повідомляється, що Нацбанк Польщі підготував оцінку фактичної кількості іммігрантів в країні на основі кількості виданих віз для трудової та економічної діяльності, Карток поляка, постійних, тимчасових і довгострокових видів на проживання в ЄС, заяв про надання роботи іноземцю та кількості іноземців, зареєстрованих для отримання пенсійного страхування у Відомстві соціального страхування.

"У зв'язку з тимчасовим характером роботи іммігрантів з України та Білорусі в Польщі, передбачається, що в середньому іммігрант з цих країн працює в Польщі близько 7 місяців в році", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів