Поділитись:

ГПУ спіймала "схемщика" Януковича родом з Луцька

Неділя, 12 червня 2016, 17:21

Слідчі Головної військової прокуратури затримали у столиці колишнього заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України, лучанина Олександра Сухомлина.

Екс-посадовця підозрюють у тому, що він в інтересах злочинної організації заволодів скрапленим газом, який належав ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта", на загальну суму понад 2 мільярди гривень, – пише Вісник.

Припускають, що Сухомлин діяв за попередньою змовою з Віктором Януковичем, Миколою Азаровим та Сергієм Курченком, коли перебував на посаді голови Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля (2010–2014 роки).

Також Сухомлина підозрюють у махінаціях під час спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення за пільговими цінами.

Все паливо, виготовлене для цих потреб товариствами "Укргазвидобування" та "Укрнафта" нібито скуповували в інтересах компанії Сергія Курченка.

В подальшому скраплений газ потрапляв уже не до населення, а на автозаправні станції, тільки вже за ринковою ціною. Таким чином учасники афери отримали надприбуток у розмірі понад 5,5 мільярда гривень.

Довідково:

Олександр Сухомлин – корінний лучанин. Він народився 8 червня 1963 року у Луцьку. Був президентом відомої у місті фірми "Волиньтабак". Пізніше працював на керівних посадах у державних корпораціях, зокрема, очолював "Укрспирт".

У жовтні 2014 року Олександр Сухомлин ледь не повернувся на владний олімп. Його навіть призначили заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Проте на посаді він пробув всього тиждень. Лучанина звільнили через публічний розголос його непрозорої діяльності. У той же період Олександр Сухомлин взявся за кілька будівельних проектів у Луцьку.

Днями правоохоронці провели обшуки на території чотирьох областей за місцем проживання, роботи Олександра Сухомлина та його родичів.

З п'ятниці на суботу Голосіївський райсуд Києва заарештував лучанина на два місяці з правом внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів