Поділитись:

У «Промені» аматори-більярдисти побили рекорд*

Вівторок, 12 листопада 2019, 18:05
У «Промені» аматори-більярдисти побили рекорд*

Неймовірно, але факт: на аматорському турнірі в луцькому РЦ «Промінь» 10 листопада побили рекорд – грали 32 більярдисти, що є особливо приємною подією для організаторів. Більше спортсменів приїздили хіба на щорічний «George’s Cup».

До речі, 23 листопада в РЦ «Промінь» пройде «George’s Cup-2019» – традиційний турнір, який збере щонайменше 40 більярдистів. Правильний напрямок роботи з проведення турнірів, прямі трансляції та гостинність місцевих гравців зацікавлюють учасників не лише з Волині, а й Рівненської та Львівської областей.

Повна сітка на 32 учасники та швидка дисципліна, так звана «американка», дали можливість чи не вперше завершити змагання до півночі. Не обійшлося без невеличкого казусу перед початком реєстрації, коли один з гравців випадково скинув штатив з камерою, які вже були готові до початку роботи. Через цю незручність довелося, як і колись, чіпляти камеру на штатив, адже додаткове обладнання стало несправним. Все ж це не завадило показати охочим найцікавіші турнірні баталії, яких було не так і мало.

«У першому турі напруженим і видовищним був мій матч проти Юрія Панасюка. Я впевнено стартував перемогами в двох партіях і був за крок до перемоги, але мій суперник не здавався. Не без допомоги фортуни він витягнув партію, програючи 0-6. В четвертому підході ми знову «дотягнули» до 7-7 за кулями, і я отримав підставку в лузі, аж тут… не влучив по кулі, чим подарував опоненту контру. Після цього я взяв перерву і все ж довів матч до переможного рахунку 3-2», – ділиться враженнями учасник заходу Павло Будчик.

Без поразок верхньою сіткою до чвертьфіналу дістався Олег Андрейко, разом з ним Іван Пелінкевич, Олександр Невар і Олег Трохимович, який добряче підняв рівень гри за останній час. Саме він відправив Павла до «підвалу», з якого йому вдалося вибратися «сухою» перемогою над Сергієм Пакушем і двома контрами проти гравців з сусідніх Ківерець: тезок Миколи Дєдуха та Миколи Панасюка.

Переможець попереднього аматорського турніру Назар Півень також вийшов з нижньої сітки перемогою над Володимиром Даньком (3-1), з тим же рахунком Олександр Ляшук обіграв Леоніда Гуменюка з Ковеля.

В протистоянні Дмитра Книша та Руслана Овсіюка краще зіграв останній – йому і дістався квиток до ¼.

У матчі за вихід до ½ Олег Андрейко взяв впевнений реванш з «сухим» результатом у Назара Півня за поразку у фіналі минулого аматорського турніру. З рахунком 4-2 переможну серію продовжив Олег Трохимович, який залишив Рулана Овсіюка лише чвертьфіналістом. Такий самий рахунок був зафіксований і в матчі проти Олександра Невара, де поступився Павло Будчик. В єдиному матчі доля півфіналіста вирішилась у контрі: Олександр Ляшук здолав Івана Пелінкевича. Налаштований на перемогу Олег Трохимович в півфінальній зустрічі без проблем обіграв Олександра Невара з рахунком 4-1. Його суперником став Олександр Ляшук, який впорався з Олегом Андрейком з Млинова (4-2).

Вирішальний матч до п’яти перемог впевнено розпочав Олександр Ляшук. Він здобув серйозну  перевагу над Олегом Трохимовичем і повів 4-1. Проте суперник був не простий, і Олег поволі скорочував відставання: відіграв дві партії. За рахунку 4-3 на користь Ляшука восьма партія стала вирішальною. Олександр переміг 5-3 і зробив дубль на аматорських турнірах. На п’ятому аматорському турнірі він став сильнішим серед 18 гравців у тій самій вільній піраміді.

У «Промені» аматори-більярдисти побили рекорд*

У «Промені» аматори-більярдисти побили рекорд*

У «Промені» аматори-більярдисти побили рекорд*

Нагадаємо, що вже за тиждень, 23 листопада, в клубі пройде «George’s Cup-2019» – традиційний турнір, який збере щонайменше 40 більярдистів.

Надрукувати
мітки:
коментарів