Поділитись:

В Україні вступний іспит з іноземної мови буде обов’язковим

Вівторок, 12 листопада 2019, 14:25
В Україні вступний іспит з іноземної мови буде обов’язковим

Верховна Рада України в першому читанні підтримала законопроєкт, який зобов'яже всіх абітурієнтів складати іспит з іноземної мови для вступу до вишу.

Відповідне рішення підтримали 311 народних депутатів, – інформує РБК. 

Зокрема, нардепи підтримали законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів для удосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти. Документ спрямований на розширення доступу до освіти для жителів окупованої території, запровадження мотиваційного листа при вступі, врахування досягнень на міжнародних олімпіадах, збільшення питомої ваги творчих конкурсів конкурсних балах, а також для встановлення обов'язковості єдиного вступного іспиту з іноземної мови.

Крім того, передбачено застосування ЗНО стосовно випускників шкіл, а також технікумів з дипломами молодшого спеціаліста, а також на першому (бакалаврском) рівні (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста) при вступі їхньому до вишів.

Також пропонується проводити Єдиний державний кваліфікаційний іспит для одержувачів ступенів на бакалаврських і магістерських рівнях вищої освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів