Поділитись:

Що варто знати про країну пірамід мандрівникам, які придбали тур в Єгипет?*

Вівторок, 12 листопада 2019, 09:54
Що варто знати про країну пірамід мандрівникам, які придбали тур в Єгипет?*

Щороку все більше українців обирають для відпустки Єгипет. І не дивно, популярні курорти цієї країни — Хургада та Шарм-ель-Шейх відрізняються чудово розвиненою туристичною інфраструктурою. На узбережжі Червоного моря достатньо готелів як для молоді, що прагне свята та вечірок, так і для сімейного затишного відпочинку.

Тур в Єгипет стане чудовим рішенням, якщо ви не встигли відпочити на морі влітку та хочете насолодитися теплом в холодну осінню пору. Також тут можна відсвяткувати Новий рік. А щоб ваша поїздка була вдалою, скористайтеся порадами досвідчених експертів онлайн-ресурсу Poehalisnami.ua.

Підготуйтесь до мандрівки

Пакуючи валізу, важливо пам’ятати, що Єгипет — це мусульманська країна, де діють інші закони та традиції. У мечеті, храми та інші релігійні споруди краще не одягати відвертий одяг. Тому подбайте, щоб у вас були закриті сукні, довгі спідниці. Жінкам також не бажано прогулюватися поодинці.

Обов’язково залишіть у валізі місце для аптечки. Візьміть ліки від алергії, застуди, шлункових розладів, а також засоби проти сонячних опіків. Навіть якщо у вас путівка в Єгипет не на спекотні літні місяці, без головного убору та сонцезахисного крему краще не виходити з готелю. 

Поважайте місцеві традиції

Плануючи шопінг, зважайте на звичку цього народу торгуватися. Ціни на товари, а особливо на базарах та у маленьких сувенірних крамничках, переважно завищені. Інколи вдається заощадити до 50%, то ж не соромтесь та обговорюйте вартість речей, які вас зацікавили. 

Єгиптяни негативно ставляться до алкоголю, тому вживайте міцні напої лише на території готелю. Не заходьте до мечеті у взутті та не розмовляйте всередині релігійного закладу. З місцевими не можна вітатись та розраховуватись лівою рукою. Жителі Єгипту вірять, що вона «нечиста». Якщо дати вашої відпустки співпали з Рамаданом, будьте готові до того, що графік роботи багатьох магазинів та торгових центрів може відрізнятись від звичайного. Протягом цього періоду єгиптяни приділяють багато часу молитвам, до того ж дотримуються посту. Вдень на вулицях може бути дуже тихо, а вночі навпаки, всі починають святкувати захід сонця. 

Обмеження та заборони

Щоб відпочинок в Єгипті подарував вам лише приємні враження, важливо дотримуватись місцевого законодавства. В цій країні заборонено купатись у морі після заходу сонця, фотографувати єгиптян без їхньої згоди. Не можна також вивозити корали та національну валюту. 

Правила дайвінгу

Майже кожен готель в Єгипті, пропонує гостям зайнятись дайвінгом. Сам процес простий та захоплюючий, дає змогу познайомитися з флорою та фауною Червоного моря. Проте є і свої правила. Наприклад, деякі риби та корали можуть бути небезпечними, тому їх краще не торкатись руками. Також, перед зануренням під воду з аквалангом, уважно послухайте вступну лекцію від співробітника дайвінг-центру — є певна мова жестів, за допомогою якої ви будете розумітись з інструктором. 

Поради туристам

Для відпочинку в Єгипті заздалегідь варто придбати спеціальне взуття для плавання, оскільки босоніж можна травмуватися на пляжах з кораловими рифами. Завжди уточнюйте в продавців кінцеву вартість товару або послуги, щоб не опинитись в анекдотичній ситуації, коли залізти на верблюда можна безкоштовно, а злізти — вже за 20 USD. Підійдіть до планування подорожі з розумом та відпустка подарує лише приємні враження!

Надрукувати
мітки:
коментарів