Поділитись:

Легальні доходи волинян принесли бюджетам понад три мільярди гривень

Вівторок, 12 листопада 2019, 09:50

З легальних доходів волинян у січні-жовтні 2019 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 3 мільярди 462 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 20 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.

Про це інформує управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Волинській області.

Із загальної суми надходжень до держбюджету сплачено 882,6 мільйони гривень ПДФО, а решта надходжень поповнили бюджети громад.

«Очевидно, що фінансова стабільність громад найбільшою мірою залежить від податкової свідомості працедавців, яких закон зобов’язує нараховувати і сплачувати до бюджету ПДФО. У тому, щоб роботодавець сумлінно виконував цей обов’язок повинні бути зацікавлені всі працюючі, оскільки офіційна зарплата передбачає гарантовані державою виплати у разі втрати працездатності та належне пенсійне забезпечення», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що, окрім ПДФО, кожен легально працюючий громадянин щомісяця із зарплати робить внесок на підтримку національної армії, сплачуючи військовий збір.

«Тому ми щоразу звертаємося як до працедавців, так і найманих працівників з проханням впорядкувати свої трудові відносини з тим, щоб громади та військо отримували належні кошти для фінансування соціально важливих та оборонних заходів. Саме спільна відповідальність роботодавців та їх найманих працівників – в основі бюджетного успіху громад та безпеки кожного з нас. Зі свого боку фахівці ДПС забезпечують якісне адміністрування та необхідну консультаційну допомогу кожному платнику, котрий працює у правовому полі», – підсумував Сергій Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів