Поділитись:

Українці почали менше довіряти Зеленському, – опитування

Вівторок, 12 листопада 2019, 09:00
Українці почали менше довіряти Зеленському, – опитування

Президенту України Володимиру Зеленському довіряють 68,2 % українців, коли у вересні таких було 79 %.

Про це свідчать дані опитування Українського центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова.

Спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряє 51 % опитаних, ще 36 % довіряють Олегу Сенцову.

Респонденти висловлюють довіру Святославу Вакарчуку (37 %) і прем'єр-міністру Олексію Гончаруку (34 %), але в той же час у цих політиків високий рейтинг недовіри: 48 % і 36,5 % відповідно.

Найгірший результат у п’ятого президента Петра Порошенка  – баланс -64,7%, Віктора Медведчука (-59,4%) і глави МВС Арсена Авакова (-47,4%).

Крім того, громадяни України вважають, що нинішня влада краща, ніж попередня, проте частка згодних із цим, порівняно з жовтнем, знизилася з 48 % до 43 %. З 27 % до 30 % зросла частка тих, хто вважає, що вона нічим суттєво не відрізняється від попередньої, з 8 % до 12 % – тих, хто вважає, що вона гірша за попередню. 

Дослідження проведене соціологічною службою центру Разумкова з 1 по 7 листопада 2019 року. Було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3 % з імовірністю 0,95.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів