Поділитись:

Як працюють сонячні батареї у селі біля Луцька (відео)

Неділя, 12 червня 2016, 18:13
Як працюють сонячні батареї у селі біля Луцька (відео)

Модерні ліхтарі вже рік освітлюють дорогу у селі Прилуцьке Ківерцівського району. Чотири вуличні світила живляться від сонячної енергії.

До ноу-хау вдалися, аби заощадити кошти по проведенню освітлення у селі. Чи виправдали сподівання сонячні батареї дізнавались журналісти ТРК Аверс.

Освітлення на одному з перехресть працює від сонячної енергії, на електроопори встановили спеціальні елементи, які перетворюють сонячне світло в електроенергію. Ця енергія накопичується в акумуляторах протягом дня, а з настанням темного часу доби живить лампи ліхтарів.

Хоча роботою ліхтарів загалом у селі задоволені, певні нарікання таки є.

"На перехресті трапляються аварії і тому ми вирішили освітити його своїми силами, тобто за кошти сільради. Стоїть чотири ліхтарі і чотири сонячні батареї, це обійшлося нам близько в 60 тисяч гривень", – розповідає голова Прилуцької сільської ради Валентин Арчибасов. Та переконує, що при стабільній роботі таке освітлення себе виправдовує, оскільки не вимагає великих затрат.

Так, щоб провести лінію електропередач від останнього стовпа у селі до перехрестя треба було заплатити втричі більше.

Проте, зі слів голови, є певні нарікання на роботу таких ліхтарів, та й у західного сусіда вони, мовляв, світять яскравіше.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024