Поділитись:

Зеленський розповів, чи зможуть іноземці купувати українську землю

Понеділок, 11 листопада 2019, 13:32
Зеленський розповів, чи зможуть іноземці купувати українську землю

Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

Відповідне звернення опублікували 11 листопада, – пише Українська правда. 

"Я розумію, що це питання дуже чутливе для людей... Тому ухвалене таке рішення: між першим і другим читанням у чинний проєкт закону (про ринок землі, – ред.) будуть внесені правки, відповідно до яких, право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані винятково українськими громадянами. Іноземці і компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститися у законі. Найближчим часом Верховна Рада розробить і ухвалить закон, який чітко встановить види і механізми референдуму", – заявив Зеленський. 

Із його слів, старі політики, які виступають проти ринку землі, ймовірно, відстоюють чиїсь інтереси. 

Нагадаємо: Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства опублікувало для обговорення законопроєкт щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, яким з 1 жовтня 2020 року скасовується заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Можливість купувати землю буде в українських фізичних та юридичних осіб, територіальних громад та держави. Законопроєктом передбачено переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки. Концентрація землі у власності визначена на рівні 15 % області та 0,5 % країни. Землі державної та комунальної власності будуть реалізовуватися на торгах. Стартова ціна продажу – нормативна грошова оцінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів