Поділитись:

Найбільш високооплачувані спортсмени світу–2016: рейтинг Forbes

Субота, 11 червня 2016, 21:00

8 червня американський Forbes опублікував щорічний рейтинг 100 найбільш високооплачуваних спортсменів планети. Список очолив футболіст Кріштіану Роналду, який став другим командним гравцем на вершині списку (після Майкла Джордана) за час його складання. У сукупності учасники списку заробили за звітний період – з червня 2014 по червень 2015 року – $ 3,15 млрд. Це на 2 % менше, ніж роком раніше. Учасники списку з 23 країн представляють 10 видів спорту. Детальніше про лідерів рейтингу – у фотогалереї Forbes.

1. Кріштіану Роналду

Загальний дохід: $ 88 млн

Рекламний дохід: $ 32 млн

Вид спорту: футбол

Вік: 31 рік

Країна: Португалія

Триразовий діючий володар "Золотого м'яча" вперше став найбільш високооплачуваним спортсменом у світі. Його контракт з Real коштує $ 50 млн на рік і підписаний до 2018 року, а угода з Nike залишається найдорожчою в спорті. Роналду також утримує статус найпопулярнішого в світі спортсмена - завдяки 215 млн передплатників в соціальних мережах.

2. Ліонель Мессі

Загальний дохід: $ 81,4 млн

Рекламний дохід: $ 28 млн

Вид спорту: футбол

Вік: 28 років

Країна: Аргентина

Мессі помітно зміцнив своє фінансове становище, перезаключивши в минулому році контракт з Barcelona з надбавкою в зарплатні на $ 9 млн. До 2018 року аргентинець буде отримувати не менше $ 50 млн на рік. Мессі продовжує творити футбольну історію, один за іншим б'ючи бомбардирські рекорди як у іспанському чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів. Це високо цінують рекламодавці, головний з яких - Adidas.

3. Леброн Джеймс

Загальний дохід: $ 77,2 млн

Рекламний дохід: $ 54 млн

Вид спорту: баскетбол

Вік: 31 рік

Країна: США

Леброн Джеймс - головна зірка НБА і потужний персональний бренд, до якого "липнуть" провідні світові компанії, які активно експлуатують образ баскетболіста в своїх рекламних акціях, - Nike, McDonald's, Coca-Cola, Samsung, Beats by Dre і ін. Його іменні кросівки в лінійці Nike - в числі безумовних бестселерів спортивної екіпіровки. Можливо, саме тому компанія підписала зі спортсменом перший в своїй історії довічний контракт в кінці минулого року. Його вартість може досягати $ 1 млрд, але точна сума не розкривається.

4. Роджер Федерер

Загальний дохід: $ 67,8 млн

Рекламний дохід: $ 60 млн

Вид спорту: теніс

Вік: 34 року

Країна: Швейцарія

Незважаючи на статус ветерана, швейцарський атлет продовжує залишатися недосяжним для своїх молодших колег по тенісному цеху. Всьому виною неймовірна затребуваність Федерера у респектабельних рекламодавців, таких як Nike, Rolex, Mercedes-Benz і Credit Suisse, високо цінують бездоганну репутацію багаторазового тріумфатора турнірів Великого шолома.

5. Кевін Дюрант

Загальний дохід: $ 56,2 млн

Рекламний дохід: $ 36 млн

Вид спорту: баскетбол

Вік: 27 років

Країна: США

Ще одна зірка НБА в топ-10, Дюрант високо піднявся в рейтингу за рахунок нового контракту з клубом Oklahoma City Thunder і великої рекламної угоди з Nike, яка принесе спортсмену більше $ 300 млн за 10 років. Крім того, він випускає спільну з Neff і Foot Locker колекцію одягу.

6. Новак Джокович

Загальний дохід: $ 55,8 млн

Рекламний дохід: $ 34 млн

Вид спорту: теніс

Вік: 29 років

Країна: Сербія

Джокович закінчив кар'єру і став першим тенісистом, який заробив понад $ 100 млн призових. А в 2015 році він став першим тенісистом, який заробив $ 20 млн призових за сезон.

7. Кем Ньютон

Загальний дохід: $ 53,1 млн

Рекламний дохід: $ 12 млн

Вид спорту: американський футбол

Вік: 27 років

Країна: США

Ньютон став обличчям НФЛ в минулому сезоні, коли виграв приз MVP. Це принесло йому новий п'ятирічний контракт з "Пентерс" на 5 років вартістю $ 103,8 млн.

8. Філ Мікельсон

Загальний дохід: $ 52,9 млн

Рекламний дохід: $ 50 млн

Вид спорту: гольф

Вік: 45 років

Країна: США

Спонсори обожнюють Мікелсона за його вміння спілкуватися з шанувальниками. Партнерські контракти з ним уклали Callaway, Barclays, KPMG, Exxon Mobil, Rolex і Amgen - фірма-виробник препаратів від псоріазу, яким спортсмен хворіє з 2010 року.

9. Джордан Спайет

Загальний дохід: $ 52,8 млн

Рекламний дохід: $ 32 млн

Вид спорту: гольф

Вік: 22 року

Країна: США

Джордан Спайет наймолодший в списку найбільш високооплачуваних спортсменів. Крім того, він більше всіх піднявся в рейтингу у порівнянні з минулим роком - з 85-го на 9-е місце. Це результат перемог на полі, головна з яких - в U.S. Open.

10. Кобі Брайант

Загальний дохід: $ 50 млн

Рекламний дохід: $ 25 млн

Вид спорту: баскетбол

Вік: 37 років

Країна: США

Минулий сезон був останнім в кар'єрі Брайанта в НБА. Ніхто не міг наздогнати спортсмена, коли справа стосувалася фінансів. На його рахунку в банку зберігалися $ 680 млн, які він заробив за свою 20-річну кар'єру. Баскетболіст заробляв більше всіх в НБА протягом останніх шести років і заробив $ 25 млн в останньому сезоні.

Надрукувати
мітки:
коментарів