Поділитись:

В Україні підвищать ще один комунальний тариф

Субота, 11 червня 2016, 16:15

Тариф на холодну воду може зрости на 15 %><span class=Тариф на холодну воду може зрости на 15 %

Середнє зростання тарифів на водопостачання (холодну воду) у зв'язку із зростанням тарифів на електроенергію може скласти 15 %.

Про це повідомив на брифінгу заступник директора Департаменту з регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг Дмитро Соломка, пише Економічна правда.

"Якщо коментувати ситуацію тарифів на холодну воду, слід зазначити, що зростання тарифів теж очікується. Ми плануємо, що в цілому по Україні по системі водопостачання середнє зростання складе 15 %", – сказав Соломка.

Також представник НКРЕКП підкреслив, що головними причинами зростання тарифів на холодну воду стало зростання тарифів на електроенергію і зниження обсягів споживання.

"В основному, це залежить від зміни ціни на електроенергію, також дуже сильний вплив чинить зміна обсягів споживання, які значно впали протягом останнього року", – зазначив представник НКРЕКП.

За його словами, ставки тарифів затверджуються НКРЕКП за пропозиціями, які надходять від ліцензіатів комісії – регіональних водоканалів.

"Перегляд тарифу йде планомірно. Ми уважно вивчаємо ту структуру тарифу, яку нам надають наші ліцензіати, і не допускаємо нічого зайвого", – доповнив Соломка.

Нагадаємо, що нещодавно комісія ухвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване постачання гарячої води до 63-78 гривень за кубометр.

Надрукувати
мітки:
коментарів