Поділитись:

У Польщі затримали українського ветерана війни на запит Росії (ОНОВЛЕНО)

Субота, 09 листопада 2019, 17:02
У Польщі затримали українського ветерана війни на запит Росії (ОНОВЛЕНО)

У Польщі затримали добровольця, ветерана війни на Донбасі, одного з засновників "Руху опору капітуляції" Ігоря Мазура (позивний "Тополя"). Він мав відвідати офіційний захід на запрошення польської сторони, проте прикордонники затримали Мазура на запит Росії через Інтерпол, пише «24 канал».

"Ми робимо все можливе, аби допомогти нашому побратиму. Але в цій ситуації рішучу позицію повинна зайняти наша держава, за свободу, незалежність, територіальну цілісність якої друг Тополя змагався не один десяток років", – мовиться у повідомленні на фейсбук-сторінці "Руху опору капітуляції".

Там закликали МЗС втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненню Мазура.

"А польську сторону закликаємо припинити виконувати російські інструкції – Москва це не оцінить. Адже може статися, що російська сторона чинитиме з польськими громадянами так само, як польська вчинила з Ігорем Мазуром", – додали автори допису.

Зауважимо, що Мазур є помічником народної депутатки від партії "Голос" Соломії Бобровської. Вона уточнила, що польські прикордонники затримали бійця на вимогу Росії через Інтерпол.

Нардеп Ігор Гузь написав на своїй сторінці у Фейбсук: "Мав розмову з Генеральний консулом України у Любліні Василем Павлюком. Ситуація на контролі, але потребує негайного втручання Генерального прокурора України Руслана Рябошапки та Міністра юстиції Дениса Малюськи. А саме оперативного звернення до їхнього польського колеги: Генерального прокурора РП, пана Збігнєва Зьобро з аргументами та вимогою звільнення Ігоря Мазура".

"Затримання було у зв’язку з поданням його у розшук Російською Федерацією каналами Інтерполу. Консул зустрічався з ним, надав консультацію, наразі він перебуває на КПП Дорогуск, де буде переданий польській поліції", - повідомили в консульстві УНН.

За інформацією консульства, "12 листопада має відбутись судове засідання для обрання запобіжного заходу" добровольцю, на якому будуть представники консульства України.

На питання про те, чи допускають до Мазура адвокатів, у консульстві відповіли "допускають".

"Консул з ним зустрівся, дана ситуація на контролі і у подальшому він напевно буде доправлений до СІЗО або в Хелмі, або у Люблені", - додав співрозмовник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
11:07
15 грудня 2022
29 листопада 2022
16 листопада 2022
15 листопада 2022
14 листопада 2022
06 листопада 2022