На Луцькому автозаводі знайшли експозицію рідкісних легковиків (фото)

Субота, 11 червня 2016, 14:15

Експозицію рідкісних легковиків знайшли в Луцьку

На Луцькому автомобільному заводі "Богдан Моторс", виявляється, є історична експозиція легкових авто, які підприємство випускало раніше.

Таку інформацію разом із фото оприлюднив на своєму фейсбуці користувач Олег Омельницький.

"На Луцькому автозаводі, десь в темному кутку, виявили прекрасну історичну експозицію. Заводчани її не тільки зберегли, а й по можливості відновили. Є навіть єдиний збережений прототип ЗАЗ-969" – написав Омельницький.

Також чоловік оприлюднив ексклюзивне фото вантажівки-кабріолета, яка зберігається у транспортному цеху "Богдан Моторс".

Вантажівка-кабріолет у транспортному цеху «Богдан Моторс» в Луцьку

Автор допису відзначає, що виробництво легкових автомобілів у Луцьку вже не відновити, адже необхідне для цього обладнання вивезли рік тому.

"А випуск легкових авто в Луцьку вже не відновити. Завод повністю переорієнтували на автобусне виробництво, немає легкового конвеєра, а останні преси і штампи, які використовували під легкову програму, вивезли з території заводу рік тому", – пише Омельницький.

Як зазначає автор, доступ до цих раритетних авто для відвідувачів закритий.

"Я сказав керівництву, що під музей потрібно виділити приміщення з вільним доступом, наситити його документами та фото, щоб цей музей включили в туристичні маршрути по Луцьку. Обіцяли подумати, але посилалися на обмеженість бюджету", – зауважив Омельницький.

*фото з фейсбуку