Поділитись:

Е-квиток у Луцьку: перевізників не штрафуватимуть за спізнення

П'ятниця, 08 листопада 2019, 16:30
Е-квиток у Луцьку: перевізників не штрафуватимуть за спізнення

У Луцькій міській раді внесли зміни до тристороннього договору щодо запровадження безготівкової системи оплати в громадському транспорті міста.

Відповідне рішення ухвалили у п’ятницю, 8 листопада, під час позачергового засідання виконавчого комітету.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, зміни полягають у скасуванні штрафів для перевізників за порушення розкладу руху (спізнення або випередження графіку) та  правил користування міським пасажирським транспортом: 

"На цій стадії запровадження електронного квитка, штрафи за запізнення або випередження, не стягуватимуться".

Окрім цього, перевізникам надаватимуть засоби контролю е-квитків у кількості, відповідній кількості працівників, які виконуватимуть цю функцію.

“Тобто якщо в перевізника таких дві людини, то надаватимемо два засоби за одну гривню кожен", – сказав чиновник. 

Своєю чергою перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зазначив, що міська рада пішла на такі поступки перед перевізниками, щоб система безготівкої оплати запрацювала вчасно:

“Досі ми не могли чітко зрозуміти, який у нас пасажиропотік, і до запровадження цієї системи не зможемо. Ми йдемо на поступки, щоб вона нарешті запрацювала і ми змогли побачити реальну картину”.

Володимир Степанов додав, що фінансових стягнень щодо перевізників за згадані вище порушення не застосовуватимуть лише на "перехідній стадії":

"Коли ми стабілізуємо роботу безготівкої системи оплати, все запровадимо та налагодимо, повернемося до штрафів за невиконання умов договору". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Е-квиток у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів