Поділитись:

"Антитіла" вимагають від луцького підприємця одну гривню компенсації

П'ятниця, 08 листопада 2019, 20:02
«Антитіла» вимагають від луцького підприємця одну гривню компенсації

фото ілюстративне 

У Луцькому міському суді відбудеться відкрите засідання у справі гурту "Антитіла" проти волинського підприємця Сергія Лапковського. 

Цього разу позов до суду подали музиканти.

Нагадаємо: луцький підприємець Сергій Лапковський вимагав від гурту "Антитіла" більш ніж один мільйон гривень за використання запатентованих ним нот і тональностей. Про несподіваний судовий позов проти "Антитіл" стало відомо 20 січня. Відтак автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусик та Максим Сиволап отримали повістки до суду. Перше підготовче судове засідання відбулося 23 січня, однак тоді Лапковський у суд не з’явився. Він надіслав клопотання про зміну своїх адвокатів, через що начебто не має змоги брати участі у засіданнях. 

Натомість гурт "Антитіла" подав до суду зустрічний позов на Лапковського, зокрема музиканти вимагають від луцького підприємця грошової компансації у розмірі 1 гривня і скасування "непатентноздатного патенту". У зв'язку із повторною відсутністю позивача Сергія Лапковського, а також через відсутність пояснень щодо його неявки на засідання, суд вирішив залишити позовну заяву без розгляду. 

Тепер музиканти намагатимуться знову домогтися анулювання "патенту на ноти", аби взагалі унеможливити подібні справи у майбутньому, а також "Антитіла" хочуть компенсації у розмірі 1 гривня за порушення авторських прав.

Засідання відкрите та відбудеться 11 листопада о 11:30 у Луцькому міському суді. На засіданні будуть присутні позивачі – гурт "Антитіла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я даю музикантам шанс", - лучанин, який судився з "АНТИТІЛАМИ"

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024