Поділитись:

Призначили тимчасового виконувача обов’язків ректора СНУ

П'ятниця, 08 листопада 2019, 12:47

Із 8 листопада виконувати обов’язки ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки буде кандидат географічних наук, доцент, декан факультету міжнародних відносин СНУ Сергій Федонюк.

Такий наказ видало Міністерство освіти і науки України. Про це повідомили на сайті вишу. 

Сергій Федонюк виконуватиме обов’язки ректора вишу до призначення ректора в установленому законодавством порядку, але не пізніше ніж до 4 лютого 2020 року.

Нагадаємо: у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки 20 листопада відбудуться вибори ректора. 

Довідково: 

Сергій Федонюк народився 18 червня 1971 р. в с. Коритниця Локачинського району Волинської області. У 1993 р. закынчив природничо-географічний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. У 1993-1996 рр. навчався в аспірантурі Волинського державного університету імені Лесі Українки, а в 1997 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: "Територіальна організація зовнішньоекономічної діяльності адміністративної області (на прикладі Волинської області)" і отримав науковий ступінь кандидата географічних наук зі спеціальності 11.00.02 - економічна і соціальна географія. 

З 1993 р. працює у Волинському державному університеті імені Лесі Українки на посадах: асистента кафедри економічної і соціальної географії, наукового співробітника лабораторії «Проблеми розвитку регіональних соціально-економічних систем», старшого викладача кафедри економічної і соціальної географії, доцента кафедри міжнародних економічних відносин і міжнародної інформації. З 1998 до 2000 р – заступник декана факультету міжнародних відносин. У 2000-2002 рр. – заступник проректора з навчальної роботи Волинського державного університету імені Лесі Українки. У 2003 р. отримав атестат доцента кафедри міжнародних економічних відносин і міжнародної інформації.

У 2001–2002 рр. проходив наукове стажування у Люблінському університеті Марії Кюрі-Склодовської (Польща) у рамках стипендіальної програми Лейна Кіркланда (Lane Kirkland Scholarship Program). У 2002 – 2003 р.р. перебував у докторантурі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У квітні-червні 2007 р. пройшов навчання за програмою «Європейський Союз і Європейська економічна зона» в рамках проекту «Розбудова демократії та можливостей державної служби в Україні» за участю Головного управління державної служби України (Київ-Брюссель). Експерт з оцінки проектів транскордонного співробітництва у рамках програми «Польща-Білорусь-Україна (Interreg IIA/TACIS CBC, 2006). Учасник проекту «Спеціалізовані програми з питань європейської інтеграції для підвищення кваліфікації державних службовців України II-IV категорій» за підтримки Міністерства закордонних справ Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії й Посольства Великобританії в Україні (Strategic Programme Fund Reuniting Europe Programme) (2006-2008 рр.). 

У 2018-2019 рр. – учасник проекту “Інноваційний університет і лідерство. Фаза IV: комунікаційні стратегії і відносини університет-школа” у Варшавському та Ягеллонському університетах (Польща).

У 2003-2007 рр. – на посаді завідувача кафедри міжнародної інформації Волинського державного університету імені Лесі Українки. З березня 2004 р. – декан факультету міжнародних відносин Східноєвропейського (Волинського) національного університету імені Лесі Українки, у 2008-2015 рр. – в.о. проректора з міжнародних зв’язків СНУ імені Лесі Українки.

Головний редактор журналу "КОМА, кореспонденція міжнародної аналітики".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто хоче стати ректором СНУ: перелік кандидатів

Надрукувати
мітки:
коментарів