Поділитись:

У Фінляндії знайшли пляж із льодяних куль (фото)

П'ятниця, 08 листопада 2019, 04:19
У Фінляндії знайшли пляж із льодяних куль  (фото)

У Фінляндії фотограф-аматор Рісто Маттіла знайшов пляж, повний крижаних «яєць» і куль природного походження.  Найбільше з яєць було розміром з футбольний мʼяч.

Про це повідомляє theБаель, посилаючись на The Guardian.

Коли він прогулювався зі своєю дружиною по пляжу Марʼянієми, довжина якого приблизно 30 метрів, на острові Хайлуото, то натрапив на берегову смугу, заповнену кулями яйцевидної форми зі снігу та льоду.

У Фінляндії знайшли пляж із льодяних куль  (фото)

Маттіла сфотографував незвичайне явище, яке може виникнути тільки при збігу погодних факторів: температура повітря і води повинна бути трохи нижче нуля, пологий пляж з дрібних піщинок, спокійні або слабкі хвилі і камені – основа, на яку нашаровується лід зі снігом, коли камінь рухається хвилями або вітром. Принцип створення таких «яєць» схожий на сніговика, зробленого природою.

«Найбільше з яєць було розміром з футбольний мʼяч. Це був приголомшливий вигляд. Я ніколи раніше не бачив нічого подібного», – написав фотограф в соцмережах.

У той же час, професор географії та геології в Іллінойському державному університеті Джеймс Картер у коментарі зазначив, що таке явище справді трапляється дуже рідко, але побачити природну аномалію людині вдається ще рідше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південь Румунії потерпає від буревіїв та льодяного дощу (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів