Поділитись:

Зв'язок людини і Всесвіту: NASA вразили фотографії Чумацького шляху (фото)

П'ятниця, 08 листопада 2019, 00:30

NASA обрала "астрономічною фотографією дня" 22 жовтня це зображення Чумацького Шляху.

Зображення Чумацького шляху зробив перуанський фотограф Джейсон Уерта у Болівії, на солончаку Салар-де-Уюні (Уюні), який являє собою рівнину довжиною 130 км. Вона настільки пласка, що після дощу перетворюється у гігантське дзеркало, – пише ВВС.

Свою фотографію Чумацького шляху Джейсон Уерта називає "пейзажною астрофотографією".

Сутінкова панорама солончаку Салар-де-Уюні в Болівії 

У квітні фотограф досяг мети, зробивши 15 вертикальних знімків Чумацького шляху та його відображення.

Для створення надзвичайних астрофотографій Джейсон Уерта використовує спеціальну програму, яка сладає кілька зображень в одну фотографію.

"Все завантажується в одну програму, і в цьому випадку ви вручну співставляєте відповідність між однією фотографією та іншою. Для фотографії Чумацького Шляху, що складається з семи зображень, ви дивитеся на місця, де вони збігаються, і вручну немов збираєте пазл. Програма розпізнає врешті-решт і видає зображення, яке ви бачите", – розповідає фотограф.

Лагуна Джахуакоча в гірському масиві Хуайюаш в Перу

Пристрасть Джейсона Уерти до астрофотографії з'явилася після повернення до Перу з Італії, де він жив з 13 до 25 років і вивчав торгову справу. Наразі фотограф живе у місті Уарас, в перуанських Андах, біля підніжжя найвищої гори країни Уаскаран (6768 метрів).

Засніжені гори Уаскаран та Уандой в ущелині Ллангануко, в гірському масиві Кордільєра-Бланка у Перу

У 2014 році Джейсон Уерта заснував групу Astrofoto Andes ("Астрофотографії Анд") і проводить семінари та майстеркласи для інших фотографів.

Лагуна Кархуакоча біля гірського хребта Хуайюаш в Перу

Джейсон Уерта зазначає, що хотів зробити фотографію Чумацького шляху саме за участі людини.

"Перше, що прийшло в голову, – це зв'язок людини і Всесвіту. Насправді всі ми маємо всередині зірковий матеріал, ми діти зірок", – розповідає він про свої емоції після побаченої фотографії.

Учасники семінару у долині біля засніженої гори Уарапаска (5418 метрів) в національному парку Уаскаран у Перу

Фотографам, які хочуть займатися астрофотографією Джейсон Уерта радить бути терплячими, завжди вдосконалюватися та поважати природу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів