Поділитись:

Волинь почали оцифровувати

Четвер, 07 листопада 2019, 14:33
Волинь почали оцифровувати

За допомогою найновітнішого аерофотолідарного комплексу «Leica TerrainMapper», що є єдиним не лише в Україні, але і в країнах Східної Європи та СНД, розпочали оцифровування Волинської та Львівської областей.

Стартували 5 листопада. Виконавцем «пілотних» робіт є ДП «Державне аерогеодезичне підприємство», – інформує Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Ці процеси є підґрунтям великої діджиталізії та переформатування всіх геопросторових даних на єдину високоточну основу. Планується створення 3D-моделі місцевості, наприклад, лісових масивів, окремих фрагментів забудови чи виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж тощо. Високоточне лазерне сканування з точністю до 5 см дозволить прогнозувати вірогідні зони затоплень, стане незамінним підґрунтям для проєктування доріг, зрошувань земель, ефективної інвентаризації лісів.

Отримані результати стануть основою для створення першої в Україні цифрової топографічної бази даних, фундаментом для створення Національної інфраструктури просторових даних та невіддільною складовою великого проєкту «Держава в смартфоні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку міркували, чи небезпечно, коли держава знає про вас майже все

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024