Поділитись:

Вкинуте левам кошеня і мавпи зі шпильками: невдячні відвідувачі Луцького зоопарку

Середа, 06 листопада 2019, 15:05
Вкинуте левам кошеня і мавпи зі шпильками: невдячні відвідувачі Луцького зоопарку

Тих, хто не вміє себе поводити у зоопарку, чимало.

Про негарні вчинки відвідувачів, щоденні неприємності і моделі поведінки розповіли на сторінці Луцького зоопарку у Faсebook.

"Все починається з каси... Обдурити на квитках, особливо дитячих – свята справа! Це при тому, що і правила прості (дорослий проходить за 60 грн, дитина понад 1 м заввишки – за 40 гривень, менші – безкоштовно), і ми самі уточнюємо, чи є наші гості представниками пільгових категорій. Посперечатися на вході теж належить до частих "атракцій" наших гостей. І приводів тут можна знайти безліч. Наприклад, щодо переміщення зоопарком ("а ми хочемо на самокаті! а нам треба на велосипеді чи гіроборді! не маєте права, я на вас понаписую! вам що, посвідчення показати, де я працюю?"). Або "недорахуватися" кількості при придбанні квитків, особливо для організованих груп відвідувачів ("ой, що точно, нас 20, а квитків 18?"). Або, йдучи родиною, заявити, що дитині не купувати квиток "на касі сказали"... Або вимагати пропустити вже, хоч до закриття хвилин 20 і конролери працюють винятково на випуск з території. Або, або, або", – йдеться у повідомленні. 

Про те, що тварин годувати не можна, на території повідомляють через метр, однак люди ігнорують правила: то чого я сюди дитину вів? ой що там тому оленю зробиться? нічого тій мавпі не буде! я вас звільню, ви відвідувачам хамите! 

Як йдеться у повідомленні, хтось із відвідувачів раннього недільного ранку перекинув на майданчик для вигулу хижаків кошеня, яке теж мешкало на території зоопарку.

"Через височенну скляну огорожу. До левів, які, власне, були на прогулянці. На щастя, співробітникам зоопарку, які примчали на крики маляти, вдалося заманити хижаків назад у вольєр, а маля – врятувати (хоча воно і травмувалося при падінні). Такі гості – точно люди?" – дивуться у зоопарку. 

А в день святкування 40-ї річниці зоопарку від мавп ледве забрали гострі предмети, які б їх убили, якщо б потрапили в організм: зеленим мавпочкам хтось із відвідувачів дав дитячі шпильки. 

"Про гори хліба вже, може, і не варто було б писати. Але багато гостей = багато горе-годувальників. І хоч персонал у такі дні працює у посиленому режимі, однак усіх неадекватів відстежити не встигає. Тож більшість із них залишаються не відомими для загалу. І лише одиниці можуть слугувати ілюстрацією для матеріалів на кшталт "не будь, як цей", – йдеться у повідомленні. 

Фотографію одного із таких гостей опублікували на сторінці зоопарку. На світлині невідомий "герой" годує хлібом Трішу. Попри перила, на яких є табличка про заборону, пхає руки до хижакаю, дає м'ясоїдній тварині саме той продукт, який входить до її раціону.  Через день після публікації фото в зоопарку відреагували на нього – зробили ґрати від відвідувачів.

Вкинуте левам кошеня і мавпи зі шпильками: невдячні відвідувачі Луцького зоопарку

"Можна було б написати: "Дякуємо, що ви спонукаєте нас до вдосконалення". Але натомість просимо: дозвольте нам просто піклуватися про наших підопічних, працювати на розвиток, а не ліквідовувати наслідки від відвідин тих, хто гірший за звіра! Шануйте нашу працю. Її ж дійсно видно. А чи залишиться зоопарк місцем найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста та як зміниться у найближчому майбутньому –залежить не лише від нас, а від кожного, хто хоча б раз у нас побував", – наголосили на сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів