Поділитись:

ЗНО-2020: що варто знати перед тестуванням

Середа, 06 листопада 2019, 06:54

Окрім підготовки до проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року майбутнім його учасникам варто також ознайомитися з актуальними характеристиками сертифікаційних робіт, критеріями оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та програмами зовнішнього незалежного оцінювання.

Ця та інша інформація розміщена на сайті, повідомляє пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти.

Зазначається, що у характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту. Також вказано час, відведений на виконання тесту. Детальне ознайомлення з інформацією, зазначеною в характеристиці сертифікаційної роботи, допоможе раціонально розподілити час для написання тесту та виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Критерії оцінювання завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм. Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування буде знати, з яких частин має складатися власне висловлення та наявність яких помилок призведе до зменшення кількості тестових балів під час оцінювання цього завдання.

Як зазначили в УЦОЯО, програми зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року містять вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників з певного навчального предмета. Саме на основі програм ЗНО, які розробляє та затверджує Міністерство освіти і науки України, укладаються тестові завдання сертифікаційних робіт.

Фахівці Українського центру пояснюватимуть особливості виконання компетентнісних завдань у щотижневій рубриці «Готуючись до ЗНО» на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти у Facebook.

Також стануть у пригоді під час підготовки до тестування завдання сертифікаційних робіт попередніх років, які розміщено у рубриці «Тести минулих років».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів