В Україні створили авіабудівну корпорацію

П'ятниця, 10 червня 2016, 15:57

Державна корпорація "Укроборонпром" консолідує авіабудівні підприємства України в одну структуру, створивши літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію.

Про це повідомляє "Слово і Діло" з посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".

"Українська авіабудівна корпорація є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни", – повідомили в ДК.

До складу корпорації увійшли ДП "Антонов", ПАТ УкрНДІАТ, ДП "Новатор", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ДП "Харківське агрегатне конструкторське бюро" та ПАТ Завод "Маяк".

"Це перші підприємства літакобудівного кластера, в подальшому відбудеться його істотне розширення. Це відкрита система для підприємств будь-якої форми власності", – підкреслили в "Укроборонпромі".

Авіабудівний кластер дозволить здійснювати чітку координацію розвитку шляхом встановлення загального планування серійного виробництва та єдиного центру закупівель матеріалів і комплектуючих. Це також прискорить процес імпортозаміщення й дасть новий поштовх науково-технічному розвитку та економіці держави в цілому.

"Ми отримаємо позитивний економічний ефект за рахунок об'єднання виробничих потужностей підприємств-учасників корпорації та зменшення рівнів управління та дублюючих служб", – заявив генеральний директор концерну Роман Романов.

Нагадаємо, що "Укроборнпром" і НАТО обговорили залучення України до проекту концепції Північноатлантичного альянсу "розумна оборона" та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки й постачання (NSPA).