Поділитись:

Волинські прокурори змусили керівника підприємства заплатити за звільнення працівника

Вівторок, 05 листопада 2019, 13:30
Волинські прокурори змусили керівника підприємства заплатити за звільнення працівника

Волинська прокуратура змусила керівника підприємства, винного у незаконному звільненні працівника, відшкодувати установі завдану шкоду.

Про це інформує пресслужба відомства. 

Прокуратура Волині до Шевченківського районного суду міста Чернівці пред’явила позов в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України та Українського державного підприємства із обслуговування іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів "Укрінтеравтосервіс" до колишнього керівника підприємства про стягнення з нього в порядку регресу на користь установи майже 68 тис. грн матеріальної шкоди, завданої у зв’язку із незаконним звільненням працівника.

Правовими підставами пред’явлення позову є норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству у зв’язку з оплатою цьому працівникові часу вимушеного прогулу. Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушеннями закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

Суд задоволив позов прокуратури області, відтак із посадовця буде стягнуто шкоду, завдану підприємству його незаконними діями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09