Apple створює нову компанію для продажу сонячної енергії

П'ятниця, 10 червня 2016, 19:33

Компанія Apple займеться продажем не зовсім звичного для компанії продукту. Корпорація створила нову компанію під назвою Apple Energy для продажу надлишок сонячної енергії, яка виробляється панелями на дахах ферм в штатах Купертіно і Невада.

Очікують, що нова компанія почне свою діяльність в серпні 2016 року, – передає AIN.ua.

За даними Apple, її сонячні ферми виробляють так багато електроенергії, що її вистачає на забезпечення 93% потреб компанії в усьому світі. Ймовірно, Apple буде і далі розширювати цей напрямок, в тому числі для власних нових проектів - наприклад, зарядних станцій для електрокара, який, за чутками, розробляє компанія. До того ж ліцензія, отримання якої очікує Apple Energy, включає продаж не тільки енергії, але і "сонячних ферм", гідроелектростанцій і біогазових установок.

Раніше в 2016 році компанія випустила "зелені облігації" на $ 1,5 млрд для фінансування проектів з поновлюваних джерел електроенергії.

Нагадаємо, раніше AIN.UA писав про те, що вчені створили найефективнішу сонячну панель у світі: в 30 разів менше і в 1,5 рази продуктивніше попередніх аналогів.