Поділитись:

"Доведеться смоктати палець": у Луцьку хочуть вгамувати перевізників

Неділя, 03 листопада 2019, 12:10

Луцьку владу просять вжити заходів, аби припинити багаторічний шантаж міста з боку перевізників.

Петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Вадим Слива 1 листопада 2019 року.

Зі слів автора, упродовж багатьох років луцькі перевізники шантажують місто та його жителів, регулярно погрожуючи припинити надання послуг перевезення, якщо їхні чергові вимоги не будуть виконані.

"Якість послуг не зростає (навіть навпаки, автобуси з кожним роком все в гіршому стані), ставлення водіїв до пасажирів жахливе, тарифи на проїзд зростають, а при кожній спробі змінити ситуацію на краще перевізники погрожують місту транспортним колапсом. Ситуація до болю нагадує ситуацію з російським газом до 2014 року, і всі чудово розуміємо, що з таких ситуацій є вихід, адже у випадку розірвання угод місто зможе знайти інших перевізників, а от перевізникам доведеться смоктати палець. Однак, місто рік за роком йде на поступки, ставлячи інтереси кількох перевізників вище інтересів сотні тисяч пасажирів", – зазначає лучанин.

Нагадаємо: у луцьких маршрутках вивісили оголошення про припинення автобусних пасажирських перевезень.

Для запобігання шантажу в майбутньому, автор пропонує владі вжити наступні заходи:

  1. Залучити професійних і агресивних юристів до внесення змін в договори з перевізниками. В договорах повинні бути прописані санкції за намагання шантажувати місто, зокрема за односторонню відмову виконувати транспортні послуги, за намагання саботувати пасажирські перевезення в місті, за надання неякісних послуг, за намагання приховати реальну кількість перевезених пасажирів (а отже за приховування реальної рентабельності) тощо. 
  2. Залучати до перевезень в Луцьку великих перевізників з інших міст.
  3. Спрямувати всі сили на розвиток комунального транспорту в Луцьку та швидше наростити парк тролейбусів та збільшити кількість їхніх маршрутів таким чином, щоб у випадку чергового шантажу з боку перевізників місто не зупинилось в транспортному колапсі.

Також, на думку лучанина, варто всі невеликі автобуси, які переповнюють місто, замінити великими довгобазними, які зможуть виконувати перевезення більш якісно, а оскільки їх потрібно буде значно менше для перевезення тієї ж кількості пасажирів, то вони будуть менше забруднювати повітря та не ускладнювати рух вулицями міста.

"Також це дозволить зробити перевезення більш рентабельними, адже на підтримання меншого парку великих автобусів потрібно менше витрат, як і на заробітні плати меншій кількості водіїв", – додав він.

Аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 12 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Е-квиток у Луцьку

 

Надрукувати
мітки:
коментарів